İlk kez Sultan Abdülaziz döneminde 1880 yılında gündeme getirilen, Sultan Abdülhamit döneminde projesi Fransız mühendislere çizdirilen, yaklaşık 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında çalışmalar hızla sürüyor.
Karadeniz-Akdeniz yolunun en zorlu bölümü olan Ordu etabındaki 370 metrelik viyadük ve 22 tünelinde çalışmaların büyük oranda biterken yolun en önemli etabı olan Mesudiye ile Sivas'ın Koyulhisar ilçesi arasındaki yolun alt yapısı tamamlanarak asfaltlanmasına başlandı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu-Mesudiye arasındaki çalışmaların hızla sürdüğünü, Mesudiye-Koyulhisar arasında yapımına geçen yıl başlanan yeni güzergahta alt yapı çalışmalarının bitirilerek asfaltlanmasına başlandığını bildirdi. Yılmaz, "Proje başlamadan önce Ordu-Mesudiye arası 120 kilometrelik yol yaklaşık 2.5-3 saatte gidiliyordu. "Dereyolu" olarak da adlandırdığımız Karadeniz-Akdeniz Yolu ile 30 kilometre kısalan bu yol 1.5 saate inecek. Şu anda açılan bölümleriyle Ordu'dan Mesudiye'ye 2 saatte çok rahat bir şekilde gidilebiliyor. Projenin son etabı olan Topçam'da tünel ve yol çalışması sürüyor.Bunlar sürerken Mesudiye ile Sivas'ın Koyulhisar ilçesi arasında yeni alternatif bir güzargah belirlenerek çalışmalar başlamıştı. Bu yolda çalışmaların alt yapısı büyük ölçüde bitirildi ve asfaltlanmasına başlandı. Bu yolun faaliyete girmesiyle Mesudiyeli vatandaşlarımız daha önce 45 dakikada gittiği Koyulhisar'a artık 20 dakikada ulaşabilecekler. Koyulhisar'dan Suşehri'ne, oradan Sivas'a ve Akdeniz bölgesine ulaşma şansımız olacak. Ayrıca Sivaslılarda Karadeniz'e bu yol vasıtasıyla gelip gidebilecekler" dedi.
Asırlık "Dereyolu" olarak adlandırılan Karadeniz-Akdeniz Yolu'nda ilk çalışmalar 2004 yılında Mesudiye Topçam'da Melet Irmağı üzerine Topçam Barajı yapılmasıyla başlamıştı. 506 milyon TL tutarındaki yaklaşık 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz yolu, Karadeniz'in kapısını Ordu-Sivas-Kayseri-Kahramanmaraş-Adana üzerinden Karadeniz'e açacak.
İHA