Alfaklar Alfaklar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alfaklar Köyü son dakika gelişmeleri, Alfaklar Köyü ne özgü yemekler, Alfaklar Alfaklar Köyü nün tarihi, Alfaklar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alfaklar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Alfaklar Köyü, Uşak ilinin Alfaklar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alfaklar Köyü Resimleri ve Alfaklar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Alfaklar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Alfaklar Uşak Arası Kaç Km? Alfaklar Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Alfaklar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Alfaklar Alfaklar Köyü Köyünde doğan biri var mı? Alfaklar Doğumlu Ünlüler Kimler?
Alfaklar, Uşak ilinin Alfaklar ilçesine bağlı bir köydür.
Alfaklar köyü Akkoyunlu Türkmen cemaatlerinin yerleşimiyle kurulmuştur. 1520 yılında Uşak kazasında Akkoyun yörüklerine bağlı 21 kaza bulunmaktadır. 1520 yılı kayıtlarına göre Ali Fakihler cemaati yıllık vergi ve hasılatını Anadolu Beylerbeyine vermiş, 1570 yılı kayıtlarına göre ise Padişah hassına dahil edilmiştir. 1570 yılı kayıtlarında Ali Fakihler köy olarak kayıtlı görülmekte olup 42 yetişkin nüfus, 1 din görevlisi ve 1 cami bulunmaktadır.[1] Köy halkı tarafından söylenen rivayete göre ise, köy Aydın tarafından gelen Yörükler tarafından kurulmuştur.
Köy camisi yanındaki asırlık çınar ağacı, Kadı Korusu ve Çeşme yanı mevkisindeki tarihi kalıntılar bulunmaktadır. Alfaklar köyü 18 ay süreyle Yunan işgali altında kalmıştır. Köyde bir levazım taburu ve bir askeri revir olduğundan söz edilmektedir. İşgal yıllarında köyde ölen Yunan askerlerinin gömüldüğü bir mezarlık bulunmaktadır.
Alfaklar köyü Uşak ili Karahallı ilçesine bağlı bir yerleşim birimidir. İlçe merkezine uzaklığı 18 km, il merkezine olan uzaklığı ise 32 km dir. Köy, hakim bir tepe üzerindeki düz alanda kuruludur. Köyün doğusunda; Budaklar ve Yayalar köyleri, batısında; Karayakuplu köyü, güneyinde; Duraklı ve Külköy ve Banaz çayı, kuzeyinde ise Kökez köyü bulunmaktadır.Köyde Merdivenli mağara içindeki kuyu, 5 km uzunluğunda kanyon, Banaz çayının ikinci ana kaynağı olan Kocapınar bulunmaktadır.
Köyümüz ekonomisi tarım, hayvancılık ve dokumacılığa dayanmaktadır. Köyden, Uşak ilinde yaşayanlar ticaret ile uğraşmaktadırlar. Dokumacılık geçmiş yıllarda köyde önemli bir geçim kaynağıyken, günümüzde bu işle uğraşan aile sayısı oldukça azalmıştır. Hayvancılık olarak köyde küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Tarımsal faaliyet olarak bağcılık önemli bir gelir kaynağıdır. "Tilki Kuyruğu" ve "Hırsız Koparamaz" cinsi üzümler sofralık ve şaraplık olarak satılmaktadır. Diğer tarımsal faaliyet olarak buğday, arpa, nohut ve haşhaş tarımı yapılmaktadır.
Köy halkı birinci derecede Uşak ilinin etki alanı içinde olduğundan köyden en çok göç Uşak iline verilmiştir.