Karaman İhsaniye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İhsaniye köyü son dakika gelişmeleri, İhsaniye köyüne özgü yemekler, Karaman İhsaniye köyünün tarihi, İhsaniye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İhsaniye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
İhsaniye, Karaman ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İhsaniye Köyü Resimleri ve İhsaniye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Karaman Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Karaman Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karamanlı iseniz Karaman Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karamanlı Ünlüler arasında Merkez İhsaniye Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?
Köy 1900 yıllarının başında kurulmuştur.Yörüklerin yerleşmesi sonucu köy oluşmuşdur. Oğuzların, Yıldızhan Ata’ya bağlı Avşar boyları yörüklerin yerleştiği bir köydür. Menemenci obası yörükleri Gelendi hanı civarına yerleşerek, konar-göçer hayattan yerleşik hayata geçtiler 1925 yılında Köye İsim verilirken buraya “İhsaniye” adı verilmiştir.Yörük olan köylüler hâlen göçebe hayatın etkisindedir.yaz dönemlerinde yayla olarak adlandırılan güney yaylaları,ayı gölü,yellibel,eminemuharı,kale gibi yüksek yerlere göçetmektedir.Bu yerlerde keçe çadırlar kurularak yaşam devam ettirilmektedir. Yemek;Aş olarak adlandırılan yerel yemek en beğenilen lezzetler arasında yer almaktadır.Dövme buğdayın haşlanarak pişirilmesi üzerine kavurma eklenmesiyle yenir.TARİHİ DOKU İHSANİYE HANI: Karaman merkez Bucakkışla Nahiyesi’ne bağlı İhsaniye köyü hudutları içindedir. Karamanoğulları dönemine ait olduğu sanılmaktadır. Han uzunlamasına dört kemer üzerine oturtulmuştur. Karaman İhsaniye Köyü’nün 1 km. güneydoğusunda bulunan Gelindi Hanı’nın yapım tarihi bilinmemektedir. Büyük olasılıkla da Karamanoğulları döneminde, XIV.-XV. yüzyılda yapıldığı sanılmaktadır. Han dikdörtgen planlı olup, içerisi birbirlerine ve duvarlara kemerlerle bağlı iki sıra halindeki ikişer sütunla üç bölüme ayrılmıştır. Duvar kenarlarında her iki yanda da dörder hücre bulunmaktadır. Hanın girişi basit, yuvarlak kemerlidir. Hanın yapımında kesme taş ve moloz taş kullanılmaktadır. Günümüze harap bir durumda gelebilmiştir.Köyün üst kısmında yer alan ve YELLİBEL olarak adlandırılan yaylada yükseklik 1925 m2 dir.