Karesi Bakacak Köyü

Bakacak Köyü haberleri, Karesi Bakacak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bakacak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Bakacak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karesi Bakacak Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bakacak Köyü son dakika gelişmeleri, Bakacak Köyü ne özgü yemekler, Karesi Bakacak Köyü nün tarihi, Bakacak Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bakacak Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bakacak Köyü, Balıkesir ilinin Karesi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bakacak Köyü Resimleri ve Bakacak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karesi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karesi Balıkesir Arası Kaç Km? Karesi Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Karesi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Karesi Bakacak Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karesi Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karesi içesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemektedir; ancak yapılan araştırmalar 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Selçuklu İdaresi tarafından Anadolunun Uçlarına yerleştirilen en eski Türk köylerinden biri olduğunu göstermektedir. Mahallenin günümüze ulaşmış gelenek ve görenekleri; doğum, düğün ve ölüm ile ilgili adet ve törenler, mahallede konuşulan arı Türkçe tüm Orta Asya Türk kültür motiflerini içermektedir. Mahallenin eski kuruluş yeri bugünkü Kadıköy denilen mezradır. Bu bölgede eski köy mezarlığı ve diğer kalıntılar hala mevcuttur. Köy 15. yüzyılın ortalarında karşılaştığı bir felaketten dolayı ( sel felaketi veya salgın hastalık olduğu rivayet edilir) göç etmiş ve ikiye bölünmüştür. Rivayete göre; göç edilirken halkın bir kısmı batıya doğru giderken diğer kısmı mahallenin şimdiki bulunduğu yere yerleşme kararı almış ve gidenlere de haber ulaştırılmaya çalışılarak “Güngörmez Deresini geçmedilerse dönsünler buraya yerleşelim” denilmiş fakat giden halk dereyi geçip gitmiş olduğundan geri dönmemiş ve İvrindi İlçesi Geçmiş mahallesini kurmuştur. Kalanlar ise bugünkü Dede Tepesinin güney yamaçlarına mahallesi kurmuşlardır. Mahallenin adı ise tepenin üzerinden manzaranın çok güzel olması nedeniyle bakılacak yer (bakacak yer) sözünden gelmektedir. I. Dünya Savaşı’na 23 gencini yollamış, bunlardan sadece 3 tanesi geri dönebilmiş geri kalan kısımı vatan uğruna şehit düşmüştür. 93 gencide Çanakkale Savaşı’nda şehit düşmüştür.
Mahallenin ünlü yemekleri tarhana çorbası,sütlü ovmaç çorbası,tirit ve keşkek ve ev yapımı baklavadır. Mahallenin peynirleri ve ekmekleri de meşhurdur. Özel günlerde hayır yapılır. En çok yapılan tatlılardan biri de höşmerimdir. Ayrıca her yıl baharin gelmesiyle birlikte geleneksel hidrellez hayiri da yapilmaktadir.
Bakacak mahallesi, Edremit yolunun 10. kilometresinden çengelyolu mevkiinde anayoldan ayrılır. 5 kilometre kuzey batı yünündedir. Bakacak Köyü Balıkesir'e 15 km. uzaklıktadır. Başlıca coğrafi yerleri: Dede Tepesi, Mağra, Köpürderesi, Tayadın, Un Tepesi, Kürtül Ardı, Kadıköy,Karapınar ve Çal`dır
Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede yetiştirilen kavunlar marmara bölgesinde oldukça rağbet görmektedir.Sadece marmara da değil BAKACAK KAVUNU diye tüm Türkiye`de ün salmıştır. Mahallede ayrıca hayvancılık, bağcılık, bahçe ürünleri yapılmaktadır. Tarım ileri seviyededir.
Bakacak'ta 1949 yılında ilkokul, 1977 yılında ortaokul açılmış,bu okullar 8 yıllık öğretime geçilmesiyle birlikte ilköğretim okuluna dönüşmüştür. Elektrik 1974 yılında gelmiştir.Mahallede 1984 yılından beri her eve içme suyu şebekesi vardır.( Ancak içme suyunun elektrik borcundan dolayı kesik olması köy halkının mağduriyetine neden olmaktadır.Aynı zamanda mahallesimüzde 90'lı yılların başlarından beri kanalizasyon şebekesi mevcuttur. Mahallenin ana yollarının bir kısmı parke taşı döşelidir. Bakacak Mahalleninde 500 hat kapasiteli telefon santrali bulunmakta olup, evlerin çoğunda telefon vardır. 1980 li yıllarda açılan Sağlık ocağı halen bir doktor ile köy halkına ve çevre köylere hizmet vermektedir. Balıkesir'e 18 km. olan mahallesimüze ulaşımı sağlayan yol asfalttır. Mahalleye ulaşım düzenli olarak çalışan minibüsler ile sağlanmaktadır.Bakacak'ta iki yıldan beri Cuma günleri kurulan ve her geçen hafta yeni esnafların katılımı ile daha da gelişen pazar ileride sadece mahallenin değil çevre yerleşim birimlerininde ihtiyaçlarına cevap vermeye hazırlanmaktadır).

📷

Karesi Bakacak Köyü Resimleri

Bakacak Köyü, Balıkesir ilinin Karesi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bakacak Köyü Resimleri ve Bakacak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Balıkesir Haberleri

Balıkesir Belgeseli