Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar 35,5 Ayını Özetledi

Görev sürecinin 35,5 ayını tamamlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, proje ve hizmetlerini anlattı.

Görev sürecinin 35,5 ayını tamamlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, proje ve hizmetlerini anlattı. 35,5 ayda 70 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Başkan Akpınar "Kültürde, Sanatta ve Sporda marka kent olduk. Karşıyaka'nın Filizleri ve KODA ile örnek alındık. Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, Engelli Dinlenme Merkezi, spor tesisleri, Atık Getirme Merkezi ile fiziki yatırımlarda da fark oluşturduk. Biz büyük bir aileyiz. 5 yıllık görev süremiz sonunda Karşıyaka'yı her anlamda dünya kenti yapacağız. Karşıyakalılık ruhunu Türkiye'ye yayacağız" dedi.

Yatırımları anlattı

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, son yerel seçimlerden bu yana geçen 35,5 aylık görev sürecini ve hayata geçirdiği hizmetleri paylaştı. Zübeyde Hanım Nikahevi'nin üstündeki Kent Restoran'da gerçekleşen tanıtım toplantısına İzmir'deki medya kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları katıldı. 35,5 aylık faaliyetleri içeren tanıtım filmi de katılımcılarla paylaşıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar; 35,5 ay boyunca hayata geçirdikleri fiziki yatırımları, sanatsal - kültürel ve sportif faaliyetleri anlattı.

"Sokakta ve hayatın içindeyiz"

Katılımcı demokrasi ve sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet ürettiklerini belirten Başkan Akpınar "Yerel seçimlerin üzerinden tam 35,5 ay geçti. Daha konforlu, daha huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı bir Karşıyaka hayaliyle yola çıktık. Yol arkadaşlarımız ve belediye çalışanlarımızın üstün gayretiyle; Karşıyakamızı Kültür, Spor ve Sanatta marka kent yapabilme vizyonumuzu ortaya koyduk. Halkın Belediyesini yarattık. Sosyal ve fiziki projelerle örnek alındık. İlçemizi üniversite kenti yapmak için de önemli bir yol kat ettik. İçine kapanık, rutin işlerle yetinen, hemşerileriyle bağını koparmış, sokaktan ve hayattan uzak bir belediyecilik anlayışını reddettik" dedi.

"Yerel Yönetimler Yasası çıkmalıydı"

Birçok projeye imza attıklarını ancak mali kaynak bulmakta belediyelerin zorlandığını dile getiren başkan Akpınar, Yerel Yönetimler Yasasının çıkması gerektiğine işaret ederek, "Anayasa değişikliğinden önce bu yasanın çıkmasını beklerdik. Bugün Türkiye'nin önceliği istihdam. Bu konuda kararlar alınması, ama şöyle değil "aldıklarınızı çıkartın sonra tekrar alın, bize de rapor verin" şeklinde değil. "İzmir'de 100 bin kişi yeniden işe girdi istihdam sağlandı" değil. Bizim o şovlara ihtiyacımız yok. Belediyelerin sorunu ekonomi ve istihdam sorunu. Ekonomik krizden kaynaklanan sıkıntılardan en çok etkilenen ilçe belediyelerdir. İktidar belediyelerinde bile maaş ödemekte zorlanan başkanlar var. Yerel Yönetimler Yasası mutlaka çıkmalıydı, çıkmadı. Kaynak olarak zorlanıyoruz, ama tasarruflu hareket ediyoruz" dedi.

"Örnek projeler"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, hayata geçirdikleri örnek projeleri şu şekilde özetledi:

"Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü: Karşıyaka Belediyesi'nin prestij projelerinden "Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü', Mavişehir'de 7 bin 200 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Türkiye'de ilk olacak kampüs; dinozor maketleri, fosil alanı, biyolojik gölet ve evrensel değerleri anlatan sergi alanını içeren bölümlerden oluşacak.

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği "Kent Koop Gıda Market': Hem üretici kooperatifleri desteklemek hem de halkın sağlıklı gıdalara uygun fiyatlarla ulaşabilmesini sağlamak için "Kent Koop Gıda Market" zinciri kuruldu. Mavişehir, Bostanlı ve Atakent'in ardından 4. Şube de Girne'de açılacak.

Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi: Mustafa Kemal Mahallesi'nde inşa edilen Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi, Mayıs 2017'de tamamlanacak. Aileler, gün içindeki işlerini halledebilmek için, engelli yakınlarını belirli saatlerde bu merkeze bırakabilecek.

500.'Filiz'i çocuklar okutuyor: Karşıyaka'nın Filizleri Projesi ile karşılıksız burs desteği verilen üniversite öğrencilerinin sayısı 500'e ulaştı. İkinci yılını kutlayan projede, 500'üncü Filiz'i, Çocuk Kulübü'nün minik öğrencileri -harçlıklarını biriktirerek- okutuyor.

Sanatta bir Karşıyaka markası KODA: Türkiye'de bir ilçe belediyesi tarafından, -kadrolu sanatçılar ile kurulan- ilk orkestra olan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), 27 ayda 75 konser verdi. 50 bini aşkın dinleyiciye ulaştı. Hem yurt içinde hem de yurt dışına Karşıyaka'yı gururla temsil etti.

Atık Getirme Merkezi ve Çöp Transfer İstasyonu: Karşıyaka Belediyesi, İzmir'de ilk kez 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Çöp Transfer İstasyonu kurdu. Latife Hanım Mahallesi'nde inşa edilen tesiste, 13 ayrı kalemde atık toplanarak geri dönüşüme ve üretime kazandırılıyor.

Türkiye'deki ilk "Aktif Şehir': Hayata geçirdiği sosyal ve sportif etkinliklerle tüm Karşıyakalıları fiziksel aktivitelere teşvik eden Karşıyaka Belediyesi, Uluslararası Herkes İçin Spor Derneği tarafından "Aktif Şehir" sertifikası ile ödüllendirildi. Belediye, Türkiye'de bu unvanı alan ilk yerel yönetim oldu.

Karşıyaka Efsaneleri Futbol Tesisi: Zübeyde Hanım Mahallesi'nde inşa edilen 2 bin kişilik "Karşıyaka Efsaneleri Futbol Tesisi" tamamlandı. Amatör küme ve alt liglerdeki maçların oynanacağı tesiste, geleceğin yıldızları yetişecek.

Okul öncesi eğitime yatırım hamlesi: 2014 yılından bu yana, Ahmet Piriştina, Karşıyaka'nın Filizleri ve Kardelenler Anaokullarını açan; iki kültür merkezinde de oyun odalarıyla yarım gün hizmet sunan Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir ve Mustafa Kemal Mahallesi'ne kazandırdığı yeni anaokulları ile birlikte okul öncesi eğitim kurumlarının sayısını 7'ye çıkarıyor.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.