Kastamonu Kurusayar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kurusayar köyü son dakika gelişmeleri, Kurusayar köyüne özgü yemekler, Kastamonu Kurusayar köyünün tarihi, Kurusayar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kurusayar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Kurusayar , Kastamonu ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kurusayar Köyü Resimleri ve Kurusayar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Kastamonu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kastamonu Kurusayar Arası Kaç Km? Kastamonu Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonu Ünlüler arasında Kastamonu Kurusayar Köyünde doğan biri var mı? Kastamonu Doğumlu Ünlüler Kimler?
Kurusayar , Kastamonu ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adı köyde bulunan kervansaraydan gelmektedir. Tarihî İpek Yolu'nun devamı olan ve Taşköprü'den gelip Daday istikametine doğru giden kervan yolu bu köyden geçmektedir. Kurusaray denilmesinin nedeni buradaki sarayın yapıldığı yerin içme suyuna oldukça uzak bir yerde olmasıdır. Köye Yürekveren tarafından künklerle su taşınmıştır. Diğer bir rivayete göre Mustafa Kemal Atatürk'ün köye gelip sarayda kimseyi bulamayınca, "Bu kuru sarayda kimse yok mu?" demesinden dolayı bu köye Kurusaray adı verilmiştir.
Kastamonu'nun yöresel yemekleri aynen devam eder. Düğünlerde geleneksel adetler bilinmesine rağmen pek fazla yapılmaz. Ramazan ve Kurban bayramlarında eski örf ve adetler devam eder. Bayramlara önem verildiği kadar arefe günleri de önemlidir, ikindi namazından sonra mezarlıkta köy halkı toplanır, Kur'an ve dualar eşliğinde herkes getirdiği kuruyemiş ve kete gibi malzemeleri birbirine karıştırıp tekrar dağıtılır. Böylelikle herkes birbirine ikram etmiş sayılır.
Kastamonu merkezine 17 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi hayvancılığın yanı sıra sebze ve meyve, şeker pancarı, mısır, buğday, arpa, yulaf, fiy vb. gıdaların üretiminden sağlanmaktadır. Kooperatif kurulmuş olmasına rağmen tamamen faal değildir.
Köyde ilköğretim okulu mevcuttur. Kanalizasyon şebekesi vardır. PTT acentesi yoktur ancak hizmet ulaşmaktadır. Köye ulaşım yolu asfalttır. Köyde elektrik, su, sabit telefon ve ADSL mevcuttur. Şebeke suyu bulunmaktadır. Kastamonu merkezinin belediye pazarlarına gerekli verimli sebze ve meyve katkı sağlamaktadır. Orman Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma projesi hayata geçirilmiştir (Alçakdağ Ağaçlandırma Projesi).