Kayıtdışı İstihdam İle Mücadele Projesi’nin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından uygulanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Başkanlığı desteği, Büyükşehir Belediyesi...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından uygulanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Başkanlığı desteği, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası ortaklığı ile yürütülen "Gaziantep Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Ediyor Projesi" bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Projenin paydaşlarını oluşturan meslek örgütlerinin temsilcileri, KOBİ'lerin yöneticileri, üst düzey çalışanları ve eğitim kurumları yetkililerinin katılımları ile gerçekleştirilen toplantıda Proje Koordinatörü Sedat Öztürk tarafından projenin hedefleri ve faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

"11 Bin 500 girişimci adayına eğitim verdik"

Kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde düzenli olarak çalışmalar yürüttüklerini ifade eden KOSGEB İl Müdürü Dr. Sadık Gözek, "Son 5 yıl içinde yaklaşık 11 bin 500 girişimci adayına girişimcilik eğitimi verdik. 2016 yılında hedefimiz en az 4 bin kişiye girişimcilik eğitimi vermekti. 2016 yılında girişimcilik seferberliği başlattık ve şuan 4 bin kişiyi geçmiş bulunuyoruz. 2017'de de bu sayıyı arttırmak için Hasan Kalyoncu Üniversitesi başta olmak üzere, işkur, belediyeler, birçok kurum ve kuruluşla bu eğitimleri vermeye devam edeceğiz" dedi.

"HKÜ belirli bir ivme yakaladı"

Gaziantep'in girişimci kent olarak ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ve üniversitelerin bunun öncüsü olduğunu vurgulayan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, "Öyle bir ekosistem var ki, sizi girişimci olmaya teşvik ediyor. Bizim de çok acil bu ekosistemi oluşturmamız gerekiyordu. Üniversitede biz öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize bunu sağlamaya başladık. Bir kuluçka merkezimiz var. Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz burada kendi şirketlerini kurabiliyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi belirli bir ivme yakaladı. İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi ortaklığı ile yaptığımız çalışmalarla daha anlamlı hale getirdik. Bazi girişimcilerimizi bu üniversitelerde ki kuluçka merkezleri ve teknoparklara yönlendiriyoruz. Bir köprü ile İstanbul'da ve Amerika" da Silikon Vadisinde üç ayaklı bir girişimcilik ekosistemi, yeni girişimcileri destekleme mekanizması oluşturmuş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

"Doğru yerde, doğru yatırımcı ile doğru pazarda buluşmanız gerekiyor"

Fikir sahibi olmanın önemli olduğunu, ancak daha önemli olanın fikri anlatabilmek olduğunu söyleyen Yılmaz, "Herkesin bir fikri vardır, fakat onu projelendirmek zordur. Fikrinize önem verin ve büyük düşünün. Doğru yerde, doğru yatırımcı ile doğru pazarda buluşmanız gerekiyor" diye konuştu.

Yapılan bilgilendirme ve konuşmaların ardından yine proje kapsamında gerçekleştirilen "Uygulamalı Girişimcilik" eğitimini başarıyla tamamlayanlara KOSGEB onaylı sertifikaları verildi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.