’Kazasız Kul Olmaz’

İstanbul Gelişim Sanat tarafından 81 il ve büyük ilçelerde sahnelenen "Kazasız kul olmaz" adlı oyun, seyircileriyle buluşmaya devam ediyor.

İstanbul Gelişim Sanat tarafından 81 il ve büyük ilçelerde sahnelenen "Kazasız kul olmaz" adlı oyun, seyircileriyle buluşmaya devam ediyor. Emniyet kemeri deyince ilk akla gelen otomobil kemeri oluyor. Ancak bu oyunda halkı bilinçlendirmek amacıyla iş ve trafik kazalarına dikkat çekerken, ilk yardımın da önemine dikkat çekiyor.

Dünyada bir ilke imza atan İstanbul Gelişim Sanat, iş ve trafik kazaları ile ayrıca ilk yardıma dikkat çekiyor. Sanat danışmanlığını Vatan Şaşmaz, Cem Kılıç, Mehmet Ali Nalbant, proje danışmanlığını Ali Yücel Güler ve Oktay Gündoğdu'nun yaptığı 81 il kapsamlı "Kazasız kul olmaz" adlı oyun seyircilerden tam not aldı.

Oyun için koltuklar da özel olarak tasarlanıyor ve tüm izleyicilerin emniyet kemeri takılı olmadan başlamıyor. Anonsla seyirciler emniyet kemerini takıyor ve oyun başlıyor.

Projeyi yazıp yöneten Zahrettin Çelik yaptığı açıklamada, "Üç farklı konuyu anlatıyoruz. İş ve trafik kazaları ile ilk yardıma dikkat çekmek için 2009 yılından bu yana üzerinde bu oyunu izleyicilere sunuyoruz. Temel amacımız ülkenin eğitim seviyesini yükseltmek ve kazaları minimuma getirmek için çaba gösteriyoruz. Özelikle çocuklar ve gençler bizim hedef kitlemizdir. Bu proje 7'den 70'e kitleye hitap etmektedir" diyerek, her kesimden insanları bu tiyatroyu izlemeye davet etti.

Bu projenin 3 senedir devam ettiğini belirten Çelik, "Buradan gelen gelirlerle resmi olarak köy okullarının kitap, kırtasiye, öğrenci ekipmanlarıyla birlikte gıda olarak destek vermekteyiz. Bugüne kadar 88 köy okuluna destek sağladık" dedi.

Kadına şiddet, iş kazaları, trafik kazaları, ilk yardım ve kader mahkumlarının eğitimleri gibi konuları dramatize ederek toplumu bu yönde bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma gayesinde olduklarını ifade eden Çelik, "Kazalarda dünya genelinde 3. sırada ve Avrupa'da ise 1. sırada olduğumuzu biliyoruz" diye konuştu.

15 kişilik bir ekiple çalıştıklarını belirten Zahrettin Çelik, "Yazan, yöneten, oynayan, sanat danışmanı 15 kişilik bir ekipten oluşuyor. Hükümetimizle görüşerek bunu daha büyük kitlelere ulaştırmak için çalışmalarımız var. Ne kadar küçük yaşta bilgilendirirsek uygulaması da bir o kadar başarılı oluyor. Ülkemizde yılda 200 bin kişi yaralanıyor ve ortalama 7 bin kişi hayatını kaybediyor. Kalıcı sakatlıklara mahkum olanların sayısı da hiç de küçümsenmeyecek kadar yüksek ve gerek ekonomik gerekse sosyolojik tahrip görülmektedir" dedi.

'Kazasız kul olmaz" oyunu birçok ödül kazanırken, İstanbul Gelişim Sanat, destekçilerine ödül vermeyi ihmal etmedi. İhlas Haber Ajansı da "Kazasız kul olmaz" tiyatro oyununun topluma ulaşmasında hassasiyet gösterdiği için İstanbul Gelişim Sanat tarafından "Yılın İyilik Hareketi" ödülüne layık görüldü.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür-Sanat Haberleri

Paspartu Nedir? Sanat Eserlerini Öne Çıkaran Çerçeve Detayı
Nazar’a Nazarköy’de Klip Çekti
İlham Aliyev’e Anamur’dan Azerbaycan Bayrağı Tablosu Gönderildi
Milli Şairimiz Ersoy Muğla’da Anıldı
Meigder’e 12 Gazeteci Daha Üye Oldu