Toplumda geri dönüşüm bilincinin yaygınlaşması için öncü rol üstlenen Keçiören Belediyesi, vatandaşların yanı sıra kendi personeline yönelik eğitim seminerleri de düzenliyor.
Belediye hizmet binasında düzenlenen eğitim seminerinde bu defa Keçiören Belediyesi'nde görev yapan temizlik personeline geri dönüşüm hakkında bilgi verildi. Seminere konuşmacı olarak katılan Çevre Mühendisi Vildan Gültekin, "Daha temiz bir Keçiören için hepimizin yerine getirmesi gereken sorumluluklarımız var. Sizler de temizlik görevlileri olarak geri dönüşüme katkı verebilirsiniz, arkadaşlarınızı bilgilendirebilirsiniz" dedi.
Gültekin, karton, pil, pet ve cam şişe, ambalaj, bitkisel atık yağ ve kullanılmayan elektronik aletlerinin çöp olmadığına işaret ederek, "Bunları geri dönüşüme kazandırarak ülke ekonomimize büyük katkı sağlamış oluruz. Bitkisel atık yağları sakın lavaboya veya herhangi bir yere dökmeyelim. Sadece 1 litre bitkisel atık yağ 1 milyon litre içme suyumuzu kirletiyor" diye konuştu.
Atık pillerin bünyesinde ağır metal bulundurduğunu ve kanserojen olduğunu vurgulayan Vildan Gültekin, "Doğada uzun yıllar yok olmuyor. Bu yüzden mutlaka atık pillerimizi atık pil toplama kutularına atalım. Geri dönüşüm sayesinde doğal kaynaklar korunur, enerji tasarrufu sağlanır, atık miktarı azalır. Ekonomiye ciddi oranda katkı sağlanır. Unutmayalım ki dünya kirlenebilecek kadar küçük, temizlenemeyecek kadar büyüktür" mesajlarını verdi.
Çevreye duyarlılığın sosyal bir sorumluluk olduğunu ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, "Çevreye 7'den 70'e herkesin sahip çıkması gerekir. Çünkü çevre bize miras değil, korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir. Geri dönüşüm çalışmalarına temizlik personelimizin de destek vermelerini bekliyoruz. Geri dönüşüm sayesinde doğal kaynaklarımız korunacak, enerji tasarrufu sağlanacak ve atık miktarı azalacak" dedi.
İHA