Keçiören Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde Endonezya Gecesi

8. Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde 17 ülkeyi ağırlayan Keçiören, bu sene ilk defa Güneydoğu Asya'dan kardeş ülke Endonezya'yı misafir etti.

8. Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde 17 ülkeyi ağırlayan Keçiören, bu sene ilk defa Güneydoğu Asya'dan kardeş ülke Endonezya'yı misafir etti. Endonezyalı sanatçıların bambudan yapılan milli enstrümanları "angklung" ile çaldıkları "Samanyolu" ve "Sen Ağlama" şarkıları, Keçiörenlilerden büyük alkış aldı.

Kalaba Kent Meydanı'nda düzenlenen geceden önce, Samsun Kültür Evi ile Endonezya Kültür Evi'nin açılışı gerçekleştirildi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın ev sahipliğini yaptığı etkinliklere ilk defa katıldığını belirten AK Parti MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, "Bu etkinlik sayesinde, sınırlarımızın ötesindeki Müslümanlar ile Keçiören'de Ramazan akşamlarında aynı duyguyu paylaşıyoruz. Bizi diğer Müslüman kardeşlerimizle bir araya getirdiği için Allah'a hamd ediyoruz ve bu organizasyonu gerçekleştiren Mustafa Ak'a teşekkür ediyoruz" dedi. Ramazan'ın Kur'an ayı olduğunu hatırlatan Karayel, "Dünyaya niye geldiğimizi, geliş gayemizi bir daha düşünmeliyiz. Eskiden böyle etkinlikler yapılamıyordu, çünkü maddi gücümüz yeterli değildi. AK Parti iktidarı ile devletimizin gücü arttı. Yerel yönetimlerimiz, belediyelerimiz artık böylesine güzel etkinlikleri gerçekleştirebiliyorlar. Hepinize Hayırlı Ramazanlar diliyorum" diye konuştu.

Gönülden gönüle giden yolda sınır yoktur

Endoneyza Büyükelçisi H.E. Wardana da, Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'ne katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Endonezya ile Türkiye'nin iş birliği her geçen gün daha da güçleniyor. Allah, bu Ramazan ayını barış ve huzur içinde geçirmemizi nasip etsin" dedi. Ülkesi ile ilgili tanıtıcı bilgiler veren Büyükelçi, Endonezya'nın 17 binden fazla adadan oluştuğunu söyleyerek, "Endonezya dünyanın nüfusu en kalabalık olan dördüncü ülkesidir. Nüfusumuzun yüzde 85'i Müslüman'dır. Bunun için dünyanın en büyük Müslüman ülkesiyiz" bilgisini paylaştı.

Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Endonezya'nın bize en uzak coğrafyada bulunduğuna dikkat çekerek, "Ama gönülden gönüle giden bir yol vardır ve gönülden gönüle giden bu yolda sınır yoktur. Dünyada Müslüman nüfusun en fazla olduğu ülke Endonezya'dır. Buraya gelen Endonezyalı kardeşlerimize bütün Keçiörenliler adına hoş geldiniz diyorum" mesajını verdi. Bu gece aynı zamanda hemşehri buluşmalarında Samsunlular ile beraber olduklarını kaydeden Başkan Ak, "Böylece Endonezya ile Samsun arasında bir kardeşlik köprüsü kurduk. Düzenlemiş olduğumuz Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin amacı da buydu. Anadolumuzla sınırlarımızın ötesindeki kardeşlerimizi kucaklaştırıyoruz" diye konuştu.

Ramazan'ın bereket, mağfiret ve rahmet ayı olduğunu ifade eden Mustafa Ak, Keçiören'de Ramazan'ın bütün güzelliklerini birlikte yaşadıklarını vurgulayarak, "Düzenlemiş olduğumuz mahalle iftarlarımızla genci, çocuğu, yaşlısı, zengini, fakiri aynı sofra etrafında buluşturuyoruz. Durumu iyi olanlar fakirlerimize, kimsesizlerimize sahip çıkıyorlar. Her akşam sürpriz ev ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Böylece paylaşma sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Ramazan ayının bütün dünya Müslümanlarına barış ve huzur getirmesini diliyorum" dedi.

Gecede Endonezya'dan gelen sanatçılar Keçiörenlilere kendi kültürlerini yansıtan zengin ve renkli bir program sundular. Bambudan yapılmış milli enstrümanları "angklung" ile çaldıkları Sezen Aksu'nun "Sen Ağlama" ve Berkant'ın "Samanyolu" şarkıları, Keçiörenlilerden büyük alkış aldı. İzleyiciler, Endonezya'ya özgü "maske dansı, binlerce el dansı, tavus kuşu dansı" gibi çeşitli yöresel halk oyunları gösterilerini de ilgiyle takip ettiler. Endonezya gecesi, hediyeleşme merasimi ve toplu aile fotoğrafının çekimiyle sona erdi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.