Keçiören’de Can Dostlar Güvende

Keçiören Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarıyla takdir topluyor.

Keçiören Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarıyla takdir topluyor.

Hayvan sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmeti, teşhis ve tedavi hizmetleriyle açık ara önde olan Keçiören Belediyesi, veterinerlik hizmetleri kapsamında 2016 yılı içerisinde Geçici Sokak Hayvanı Rehabilitasyon Merkezi ve Ovacık Kısırlaştırma Merkezi'nde 74 hayvanının kuduz aşılarını yaptı. 153 sokak hayvanının da kuduz aşılarını yapan veteriner hekimler, ayrıca kısırlaştırma ve küpeleme çalışmalarını hijyenik ve sağlıklı bir ortamda sürdürüyor.

Geçici Sokak Hayvanı Rehabilitasyon Merkezi'nde toplanan tüm hayvanların muayene, tedavileri ve aşılarını da ihmal etmeyen Keçiören Belediyesi, web sayfası üzerinden "Sahiplenmek İstiyorum" linkiyle de sokak hayvanlarını sahiplendirme çalışması yapıyor. 2016 yılında 57 sahipsiz sokak hayvanını sahiplendiren belediye, böylece onların sıcak bir yuva özlemini de giderdi.

Sokak hayvanlarının beslenmesine özel hassasiyet

Hem sokakların daha temiz ve hijyenik olması hem de hayvanların beslenmesini daha sağlıklı yerine getirebilmesi için sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlar için son bir yılda 6 bin 600 kilo kuru mama dağıtıldı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, sokak hayvanlarının doğal ortamında beslenmesine katkı sunduklarını ifade ederek, "Tüm canlıların yaşam haklarının korunması bizim sorumluluk alanlarımızdan birini oluşturuyor. Sahipsiz sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılaması için Keçiören'in muhtelif yerlerine mama ve mama kabı yerleştiriyoruz. Böylece beslenme ihtiyaçlarını daha sağlıklı koşullarda yerine getirebiliyorlar" dedi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.