Keçiören’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

ANKARA (İHA) – 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Keçiören'de coşkuyla kutlandı.

ANKARA (İHA) – 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Keçiören'de coşkuyla kutlandı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Cumhuriyette esas irade sahibi milletimizdir. Cumhuriyetimizi korumak için gerekirse canımızı, malımızı feda ederiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de milletimiz canlarını ve mallarını hiçe sayarak darbeyi püskürttü" dedi.

Keçiören'de cumhuriyetin 93'üncü yıldönümü kutlamalarının merkezi İsmail Enderuni Ortaokulu oldu. Okuldaki törene Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Gürcan, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Konuşmasına "Coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet Bayramımız 93'üncü yaşında, nice 93'üncü yaşlara diyoruz" temennisiyle başlayan Ak, tarihte olduğu gibi bugün de Türk milletini esir almak, bölmek ve yok etmek isteyenlerin hüsrana uğradığını ifade etti.

"Cumhuriyetin kıymetini bilelim"

Özgürlüğün bir milletin her şeyi olduğunu vurgulayan Ak, "Bunun için cumhuriyetin kıymetini bilelim. Cumhuriyette esas irade sahibi milletimizdir. Cumhuriyetimizi korumak için gerekirse canımızı, malımızı feda ederiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de milletimiz canlarını ve mallarını hiçe sayarak darbeyi püskürttü" dedi.

15 Temmuz'da Türkiye genelinde 246, Keçiören ilçesinde de 27 şehidin verildiğini hatırlatan Mustafa Ak, "2 binin üzerinde gazimiz var, birçoğunun tedavileri halen devam ediyor. Milletimiz adına kahramanlarımıza teşekkür ediyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmayalım, birbirimizi sevip hoşgörülü davranalım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "Direneceğiz, bu girişim hukuksuzdur" dediği andan itibaren milletimiz alanlara çıktı. Her yaştan her düşünceden bütün insanlarımız meydanlardaydı. Bu şuurumuzu ve birliğimizi asla kaybetmeyelim" diye konuştu.

"Cumhuriyetimiz mazlumlar için gurur kaynağı"

Keçiören Kaymakamı Bulut, 29 Ekim 1923 tarihinde kurulan Türkiye Cumhuriyetinin gurur ve iftiharının hep birlikte idrak edildiğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti aziz milletimizin olduğu kadar, dünyadaki bütün mazlumlar için de bir gurur kaynağı olmuştur. Milli birlik ve kardeşliğimizi her türlü saldırıya karşı koruyan bir cumhuriyetimiz var. Türkiye Cumhuriyeti milletimizin ortak eseridir" ifadelerini kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Işık ise, bundan 93 yıl önce milletin bağımsızlık için canını hiçe sayıp cumhuriyeti ilan ettiğini kaydederek, "15 Temmuz darbe girişimi de milletimizin imanı ve milli mücadele ruhu sayesinde başarılı olamadı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından program, öğrencilerin okuduğu cumhuriyet şiirleri ve öğrenci korosunun seslendirdiği cumhuriyet marşları ile devam etti. Tören Kafkas yöresi halk oyunları ekibinin gösterisi ile sona ererken, öğrenciler büyük alkış aldı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.