Gümüşhane Gültepe Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gültepe Köyü son dakika gelişmeleri, Gültepe Köyü ne özgü yemekler, Kelkit Gültepe Köyü nün tarihi, Gültepe Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gültepe Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Gültepe Köyü , Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gültepe Köyü Resimleri ve Gültepe Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Kelkit Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Kelkit Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve Kelkit Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Gültepe Köyü Köyünde doğan biri var mı? Kelkit Doğumlu Ünlüler Kimler?
Gültepe, Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün kurulumu çeşitli söylentilere göre 1500'lü yıılar olarak tahmin edilmektedir . Koyde çok eskiye dayanan cesitli kap-kacaklar bulumustur. Eski adi igdis.Yeni adı ise GÜLTEPE'dir...Gültepe köyü doğal güzelliğinin yanında özellikle ören yerleri, tarihi yerleşim yerleri bunlardan bazıları vank, hügüller, düztaşlar, morogom bölgesindeki çiftlik adındaki tarihi kalıntılar aslında görülmeye değer yerlerdir.Bugün köy sınırlarında yer alan yöre adıyla biline 4-5 tane ziyaret(türbe) vardır. yine köyün birçok yerinde bizzat kaleler vardır. ve hala o görkemlerini korumaktadır.
Köyün gelenek, görenekleri eskiye oranla azalsa da bayramlarda, düğünlerde ve asker uğurlama , sünnet şölenleri halen devam etmektedir. Köyün yemekleri; keşkek,karalahana sarması,kurufasulye,pirinç ve bulgur pilavı, Siron, un çorbası, yoğurtlu çorbası ıslama, kaygana akla gelen yemekleridir.
Gümüşhane iline 97 km, Kelkit ilçesine 27 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Türkiye'de Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım, hayvancılık ve arıcılık yapılır. 200 tane büyükbaş hayvan 1000 tane arı var. ayrıca köylü patates, fasulye , domates, salata türü sebzelerin ekimini yaparak faydalanmaktadır. Bunun yanında köyde kalanların çoğunluğu sabit geliri olan emekli insanlardır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardir. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir . köyde elektrik ve sabit telefon ve internet vardır. Ayrıca köyde turkcell, vodofon ve avea verici istasyonu vardır. köyün içi taş döşelidir. Yine köyün arazi sulama kanalları mevcuttur.