Keşap Altınpınar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Altınpınar Köyü son dakika gelişmeleri, Altınpınar Köyü ne özgü yemekler, Keşap Altınpınar Köyü nün tarihi, Altınpınar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Altınpınar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Altınpınar Köyü, Giresun ilinin Keşap ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Altınpınar Köyü Resimleri ve Altınpınar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Keşap Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Keşap Giresun Arası Kaç Km? Keşap Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Keşap Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Keşap Altınpınar Köyü Köyünde doğan biri var mı? Keşap Doğumlu Ünlüler Kimler?
Altınpınar , Giresun ilinin Keşap ilçesine bağlı bir köydür.
Nüfus Dairesinden alınan bilgiye göre köye ilk yerleşim Tarihi 1856.Köyün eski adı Harami'dir.Köyde eğlence kültürü hat safhadadır.Köyün asker geceleri ve düğün eğlenceleri meşhurdur. Yeni acılan Kahvehane ( Yaşlılar Çayevi diyor ) akşamları çay içilip , iskambil kağıdı ve okey oynanmaktadır. Köy halkı adına çalışan Muhtar Nedim Kasapoğlu tüm köy heyetı ile yol betonlama ,genişletme çalişmaları sürdürülmekte olup Digitürk ve D-SMART getirme çalışmalarını yürütmektedir.
Giresun iline 19 km, Keşap ilçesine 3 km uzaklıktadır. iklim koşulları nedeniyle Bol yağış alan köyde heyelan ve toprak kayması sıkça görülür.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Bu iklim asıl olarak Kuzey Anadolu Dağlarının Karadeniz’e bakan yamaçlarında görülür. Genel özellikleri şunlardır: Her mevsim yağışlıdır. Doğu Karadeniz Bölümünde maksimum yağış sonbaharda, minimum yağış ilkbaharda düşer. Yıllık yağış miktarı 2000–2500 mm’dir. Batı Karadeniz Bölümünde maksimum yağış sonbaharda, minimum yağış ilkbaharda düşer. Yıllık yağış miktarı 1000–1500 mm’dir. Orta Karadeniz Bölümünde ise maksimum yağış kışın, minimum yağış yazın düşer. Yıllık yağış miktarı 700–1000 mm’dir. Karadeniz ikliminin görüldüğü alanlarda kar yağışlı günlerin ortalaması 18 gündür. Yıllık ortalama sıcaklık 13-15 °C’dir. Ocak ayı ortalama sıcaklığı 6-7 °C’dir. Temmuz ayı ortalama sıcaklığı 21-23 °C’dir. Yıllık sıcaklık farkı 13-15 °C’dir. Doğal bitki örtüsü ormandır.Yüksek alanlarda Alpin çayırlar görülür.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. köy yolu yeni asvaltlanmış durumdadır ,gelişmeye açık durumda olan köy , doğası ve kendine özgü yapısıyla Turizm açısındanda önem kazanmaktadır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol yeni asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon ADSL internet vardır.