Keşap Karaishak Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaishak Köyü son dakika gelişmeleri, Karaishak Köyü ne özgü yemekler, Keşap Karaishak Köyü nün tarihi, Karaishak Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaishak Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Karaishak Köyü, Giresun ilinin Keşap ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaishak Köyü Resimleri ve Karaishak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Keşap Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Keşap Giresun Arası Kaç Km? Keşap Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Keşap Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Keşap Karaishak Köyü Köyünde doğan biri var mı? Keşap Doğumlu Ünlüler Kimler?
Karaishak , Giresun ilinin Keşap ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün adının doğudan gelip köye ilk defa yerleşen kara tenli ishak adında bir kişiden alındığı rivayet edilmektedir. Köyün adını İshak adlı bir kişiden aldığı rivayeti köyde yaşayanlarca pek kabul gördüğü söylenemez. Karaishak köyünün yaklaşık olarak 400 yıllık bir tarihi olduğu, köyde yaşayan ailelerin genelde aynı gelenek ve göreneklere sahip olduğu, dışarıda fazla göç almadığı bilinmektedir. Yerel şive ile " garasak" olarak söylenen köyün adının, eskiden sık ormanlara sahip olmasından, kanundan kaçan kişilerin burada saklanarak izlerini kaybettirmesi sebebiyle " kara saklayan" anlamında " gara saklı " veya " garasak " olarak adlandırıldığı söylenmektedir. Ya da son "son derece sık orman" anlamında "karasık, karasak" dan da köyün adının gelme ihtimali vardır. Köyün tam olarak hangi aile tarafından kurulduğu konusunda fazlaca bilgi yoktur. Tarıma elverişli fazla toprağı olmayan köyde, ormanlık alanlar son yıllarda tamamen fındıklığa dönüşerek orman örtüsü adeta yok olmuştur. Ekonomik olarak fazla imkân bulunmayan köyde, gurbetçilik çok uzun zamandan beri yapılagelmiştir. Emekliler dışında, geçimini köyden sağlayan aile yok denecek kadardır. 1993'lere kadar köy ilkokula sahip iken, nüfusunun azalması nedeniyle taşımalı eğitime geçilmiştir.Köy okulu ise diğer tüm taşımalı eğitime geçen okullar gibi atıl durumda bırakılmıştır.
Karaishak Köyünü kuran ilk aileler Hıdıroğulları, Paşalıoğulları, Alicikoğulları, Çakıroğulları olduğu rivayet edilmektedir. Anadoluya ilk gelen Oğuz boylarından olan Eymür boyuna bağlı Paşalı Türklerinden gelen Paşalıoğulları Kürtün civarındaki Taşlıca köyünde yerleştiler. Anadolu' nun Türkleştirilmesi ve Bizans beyliklerine son verilmesinde Çepnilerle beraber Osmanlıların yanında yer aldılar. Osmanlıların devleti güçlendirmesi ve eskiden yanlarında olan Oğuz boylarına baskı yapması sonucu Anadolu'daki pek çok Oğuz boyu gibi zamanla Osmanlıya baş kaldırdılar. Aile yanlarına akraba oldukları diğer aileleri alarak önce Eynesil'e, daha sonra Keşap'a göçerek 400 yıl önce Karaishak Köyünü kurdular. Kara İshak'ın köyü kuran kişi olup, olmadığı bilinmemektedir. Köydeki gelenekler, eski Türk adet ve inanışlarından derin izler taşımaktadır. Eskiden çok sık olarak yapılagelen bu gelenekler, gurbetçilikle köyün dış dünyaya açılması sonucu artık unutulmaya başlamıştır. Son yıllarda köy dernekleri aracılığı ile yapılan pikniklerde ya da düğünlerde gelenekler yaşatılmaya çalışılsa da, artık özünü kaybetmiş, başka kültür ve inançlardan etkilenmiş durumdadır. Köyün mani ve türküleriyle, oyun ve eğlenceleriyle, yemekleri, ağızları ve giyim-kuşamıyla karakteristik yönlerini ( folklarik unsurlarını ) ortaya çıkarmak, yaşatmak için eğitimli Karaishak' lıların bir araya gelerek bunları derleyip, toparlayıp gelecek kuşaklara aktarması gerekmektedir.
Giresun iline 19 km, Keşap ilçesine 6 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilkokul binası vardır ancak nüfus sebebiyle taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTTşubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.