Kireçlenmede Son Çare Ameliyat

Ümit Tıp Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yalkın Bektöre kireçlenme ve tedavileri hakkında konuştu.

Ümit Tıp Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yalkın Bektöre kireçlenme ve tedavileri hakkında konuştu.

Kireçlenme hakkında bilgiler veren Dr. Bektöre, "Artroz en sık görülen mafsal hastalıklarından biridir. Artroz, yani kireçlenmenin ileri yaşlarda görünme olasılığı çok yüksektir. Kireçlenmenin en temel nedeni ileri yaş, cinsiyet, mafsallardaki anatomik bozukluklar, mafsal travmaları ve aşırı kilodur. Kemikteki ve kıkırdaktaki bozukluklar mafsal kapsülünün ve bağların gerilmesi ağrı nedeni oluşturmaktadır" dedi.

Kireçlenme belirtilerinin neler olduğuna değinen Dr. Yalkın Bektöre, "En önemli belirtisi mafsallardaki hareket kısıtlılığı ve ağrıdır. Bunun yanı sıra uzun süre bir yerde oturduktan sonra kalkıldığında mafsalda tutukluk, elinizi mafsal üzerine koyduğunuzda kıtırtı sesidir. En çok görülen mafsallar yüke en çok maruz kalan mafsallardır. Bunun da başında diz, kalça mafsalları, ayak parmağı ile birinci tarak kemiği arasındaki mafsaldaki kireçlenmeler ve el parmak mafsallarındaki kireçlenmelerdir"dedi.

NASIL TEDAVİ EDİLİYOR?

Tedavide amacın öncelikle ağrının giderilmesi, mafsal hareketlerindeki limitasyonun azaltılması, hastalık ilerleyişinin yavaşlatılması olduğunu söyleyen Bekötöre, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tedavi yöntemi olarak ağrı kesici ilaçlar kullanıldığı gibi, egzersizler, fizik tedavilerin de yararı olmaktadır. Bunun yanında yapılan enjeksiyonların yararları görülebilir. Her şeye rağmen hastalığın ilerlemesi durdurulamaz ve ilerlemesi artarsa yapılacak tedavi cerrahidir, protez ameliyatlarıdır."

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Çocuklara Empati Kazandırmanın Önemi
Diş Hekimleri İ̇ş Bırakıyor
Kabızlık Kader Değil
Işık Frekansı Nedir?
Hamilelikte Uçak Yolculuğuna Dikkat !