Kırıkkale Karacaali Köyü

Karacaali, Kırıkkale ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy halkı genellikle üzüm, buğday, arpa ve bahçe işleriyle uğraşır.

Oğuz Türklerindendir.Horasan taraflarından gelen Karaca Ali isimli bir Türkmen Beyi'nin kurduğunu söyler büyüklerimiz. Ayrıca köy mezarlığındaki eski mezarlardan da köyün tarihinin en az 300-400 yıl olduğu tahmin edilebilir. Köyün kuzey tarafında da eski ören isimli antik kent kalıntılarına da rastlanır.

Oğuz- Türkmen kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Her yıl düzenli olarak yapılan Karacaali köyü şenliklerine Kırıkkale dışında yaşayan köy halkı da katılır. Şenlik, her yıl Temmuz ayının son pazarı Dedenin Dölek ismi ile anılan mesire alanında yapılmaktadır.

Kırıkkale merkezine 2 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Kışın sert geçer, kar yağışı ve buza çekme sıkça görülür. Ancak şehir merkezine olan yakınlığı sebebiyle ulaşım kesilmez. Yazları sıcak ve bunaltıcıdır. Genelde yağışı ilkbahar ve kışın alır. 

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy halkı genellikle üzüm, buğday, arpa ve bahçe işleriyle uğraşır. Bunun yanında küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği önemli yer tutar. Hayvancılığın yanı sıra köyün en büyük gelir kaynaklarında birisi bal üretimidir.Kırıkkalede en taze ve kaliteli bal burada üretilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.