Kırkağaç Hamitli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hamitli köyü son dakika gelişmeleri, Hamitli köyüne özgü yemekler, Kırkağaç Hamitli köyünün tarihi, Hamitli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hamitli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Hamitli , Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hamitli köyü resimleri ve Hamitli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Kırkağaç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırkağaç Manisa Arası Kaç Km? Kırkağaç Hava Durumu? Kırkağaç Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Kırkağaç Hamitli Köyünde doğan biri var mı? Kırkağaç Doğumlu Ünlüler Kimler?
Hamitli , Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir mahalledir.
Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Mahallenin kuruluşunun çok öncelere dayandığı, mahallenin mıntıkasında geçmişte yaşayan toplumlar tarafından yapılan ve hala bugünde bulunan tarihi kalıntılardan anlaşılmaktadır. Mahallenin yerleşim merkezinde bulunan ve köye ayrı bir hava katan asırlık ve yaşının tahminen 300 olduğu sanılan ulu çınar ağacı köy halkı tarafından özenle korunmaktadır.
Mahallenin geçim kaynağı tarıma dayanmaktadır. Bu ürünlerin başında tütün, zeytin, kavun, buğday, domates, biber gelmektedir. Köylü, yaşamını kışın mahallede yazın ise ovada geçirmektedir. Son yıllarda tarım ürünlerine yapılan masrafların çoğalması, nüfusun çoğalması ve tarım alanlarının daralmasından genç nüfusun mahalleden kentlere göç ettiği görülmektedir. Mahallede düğünler genellikle kış aylarında yapılmaktadır. Düğünler üç gün, üç gece coşkuyla ve köy halkının katılımıyla icra edilir. Düğünlerde kazanlarla çeşitli yemekler yapılıp en meşhuru kapama yemeği olmazsa olmazlardandır. Mahallenin daha önceleri şehirler arası ulaşım sorunu olduğundan dolayı çocuklar okullara gönderilmemesinden tahsilli ve memur sayısı yok denecek kadar azdır.
Manisa iline 87 km, Kırkağaç ilçesine 13 km uzaklıktadır. Mahallenin dört bir tarafı yemyeşil ve ulu çam ormanlarıyla kaplıdır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ve faal durumdadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. sağlık evi vardır, ve köye tahsis edilmiş doktor mevcuttur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallenin bütün sokaklarına imece usulüyle parke taşı döşenmiştir.