Kızılcayıkık’ta Büyük Proje

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde hayata geçirilen "Atölye Muğla Bir" projesi, Milas'ın Kızılcayıkık Mahallesi'nde başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde hayata geçirilen "Atölye Muğla Bir" projesi, Milas'ın Kızılcayıkık Mahallesi'nde başladı. Atölye Muğla Bir, kurduğu "Sarıkız için Mimari Tasarım Atölyesi" ile Kızılcayıkık'ın ve Milas'ın kırsal değerlerini ön plana çıkarıp, tanıtımını yapmayı amaçlıyor.

Milas'ın Kızılcayıkık Mahallesi'nde, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Atölye Muğla Bir" projesi başladı. Kızılcayıkık'ta kamp kuran "Atölye Muğla Bir" gönüllüleri, Sarıkız için Tasarım Atölyesi'yle Milas'ın değerlerini gün yüzüne çıkarmayı hedefliyor.

Turizm ve tarımın tetikleyici güç olduğu Muğla'da, kırsal kalkınmayı güçlendirmek için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Atölye Muğla Bir projesi; birlikte kalkınmak için birlikte üretim yaklaşımını benimsiyor, tarımsal çeşitliliği ve katma değeri destekleyen program ve projeler, üretenler ve tüketenler ile birlikte geliştiriliyor.

Atölye Muğla Bir; Muğla'nın 13 ilçesinin farklılığını çeşitlilik içinde korumak, her ilçenin farklılıkları ve benzerliklerini, bir hedef doğrultusunda ortaklaştırmak için kurulan atölyede, hemşerilerin sorunlarını tespit ediyor, çözüm yollarını buluyor, uygulamalar Muğla Büyükşehir Belediyesi önderliğinde, ilçe belediyeleri ile birlikte hayata geçiriliyor.

Kızılcayıkık'ta gerçekleştirilen Sarıkız için Mimari Tasarım Atölyesi hakkında açıklamada bulunan Atölye Muğla Bir ekibinden Gizem Dündar, yürütülen projeye Türkiye'nin dört bir yanından gönüllü mimar ve tasarımcıların katıldığını kaydederek: "Atölye Muğla Bir, kırsal kalkınma atölyesidir. Çalışmalarımızı yaz döneminde başlattık. Yaklaşık 30 kişilik bir ekipten oluşuyoruz. Muğla'nın 13 ilçesinde, proje süresince kamp kuruyoruz. Milas'ta bu yıl Kızılcayıkık Mahallesi'nde, Sarıkız için Mimari ve Tasarım Atölyesi'nin oluşturduk." dedi.

Kırsaldaki yaşama dikkat çekmek ve kırsala yönelimi artırmak istediklerini ifade eden Dündar, şunları dile getirdi: "Sarıkız için Mimari ve Tasarım Atölyesi kapsamında, "Sütte soğuk zincir" ile ilgili mimarlarla birlikte merkezi tasarımlar yapıyoruz. Bu kapsamda, meraları geziyoruz. Hayvancılığı inceliyoruz. Bu yıl Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hayvancılık üzerine Kızılcayıkık Mahallesi'nde yürütülen projeye dikkat çekmek için tasarım atölyesini kurduk. Biz insanları kırsala yönlendirmek istiyoruz. Proje kapsamında, Artvin'den Van'a kadar Türkiye'nin dört bir yanından mimar ve tasarımcılar geldi. Çok güzel mimari çalışmalar olacağına inanıyoruz."

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.