Kobi’ler İçin Finansal Karar Alıcı Yönetim Sistemi Geliştirildi

KOBİ'lerin finansal karar almada işini kolaylaştırmak için web tabanlı finans yönetim sistemi "Finans Müdürü" geliştirildi.

KOBİ'lerin finansal karar almada işini kolaylaştırmak için web tabanlı finans yönetim sistemi "Finans Müdürü" geliştirildi.

Sinerji Danışmanlık ve Ordinatrum işbirliğiyle KOBİ'lerin finansal karar almada işini kolaylaştırmak, hızlı, standart finansal karar destek ve risk yönetimi hizmetleri için web tabanlı yazılım "Finans Müdürü" geliştirildi. Sinerji Danışmanlık Yönetici Ortağı Doç. Dr. Mehmet Yazıcı, Türkiye'de ilk defa KOBİ'lerin finansal karar almalarına aynı zamanda risk yönetim uygulamaları yapmalarına dönük olarak kullanabilecekleri bir yazılımı piyasaya tanıttıklarını söyledi. Yazıcı, amaçlarının temelde KOBİ'lerin karar almalarını, aynı zamanda finansal problemlerinin hem çözümü hem de kaynaklara ulaşmalarını kolaylaştırmak olduğunu belirtti.

"Muhasebe yazılımı değil"

Bilginin kendileri için çok önemli olduğunu ve bilgiyi ulaşılabilir kılmaya çalıştıklarını ifade eden Doç. Dr. Yazıcı, "Muhasebe yazılımı değil ama muhasebe programlarıyla paralel çalışan bir yazılım. Dolayısıyla sadece finans müdürü ya da teknik personel bulunduran işletmelerin ulaşabileceği bir takım çözümlere bunlara sahip olmayan küçük işletmelerinde ulaşabilmesini sağlamak istiyoruz. Şunu belirtmek istiyorum test aşamasında çalıştığımız müşterilerimiz özellikle ön muhasebeye artık ihtiyaç duymadıklarını söylediler. Ve bu finans müdürü yazılımını hem karar almada hem de ön muhasebelerinde kullanabilecekleri konusunda geri bildirimler aldık" dedi.

"Nakit yönetim uygulamalarıyla alakalı çözümler sunuyoruz"

Yazılımı kullanmak isteyen işletmelerin 14 günlük deneme sürümünü alabileceklerini aktaran Doç. Dr. Yazıcı, Yazılımı kullanmak isteyen işletmelerin finansmuduru.com.tr sitesine girip bizim buradaki çalışmalarımızı gözden geçirmeleri daha sonrasında 14 günlük deneme sürümünü almaları gerekiyor. Kendilerine faydalı bulmaları halinde de aylık ödemeli olarak da bu programa kolay bir şekilde sahip olabiliyorlar. Üç temel modülümüz var. Bu arada bu yazılım kendini sürekli güncelleyen ve gelişen bir yazılım. Ama ilk piyasaya çıkarken işletmelerin özellikle ihtiyaç duyduğunu düşündüğümüz nakit yönetim uygulamalarıyla alakalı çözümler sunuyoruz. Bunların içerisinde sadece firmaların borç ya da alacaklarının yönetilmesi değil aynı zamanda risk yönetimi uygulamaları dediğimiz müşteri kredibilitesi . Bu kredibiliteye sahip olan müşterilerin portföydeki ağırlığı, teminatlar, fiyatlamalar başa baş noktası analizi, şirket değerlemesi, beşi yıllık projeksiyonlar yapılabilmesi gibi finansman problemlerini kendi başlarına bu modülle çözebiliyorlar" diye konuştu.

"Detaylı ve pahalı sistemleri KOBİ'lerin kullanabileceği hale indirmeye çalıştık"

Finansal hesaplamaların karmaşık değil çok basit olduğunu belirten Doç. Dr. Yazıcı, "Finans hesaplarını çok rahatlıkla yapabilecekleri başka modülümüz daha var karmaşık sistemler kullanmaya gerek yok son derece basit ve anlaşılır bir şekilde belli yerlere rakam girilmesi suretiyle bu hesaplamalar yapılıyor. Bir diğer konu bizim açımızdan işletmelerin özellikle kredili satış yapan müşterilerimizin, müşteri değerliliğini ölçebilmeleri bu amaçla da biz şuanda genellikle bankaların kullanmış olduğu skorlama sistemi dediğimiz detaylı ve pahalı sistemleri KOBİ'lerin kullanabileceği hale indirmeye çalıştık. Bir işletme bu yazılımı kullanarak çok rahatlıkla müşteri kredibilitesine karar verebilir kendisinin bankalar ve finansal kurumlar karşısındaki durumunu izleyebilir ve buna dönük olarak da profesyonellerden tavsiyeler alabilir. Bu anlamda biz danışmanlık işini olabildiğince tabana yaymaya çalışacağız. Daha fazla KOBİ'nin kullanmasını istiyoruz. Şuanda buna ihtiyacımız var" açıklamalarında bulundu.

"Büyük KOBİ'ler için ayrıca çözümler üretebiliyoruz"

3,8 milyon KOBİ'nin 2,9 milyonu finansal kaynaklara erişemediğini dile getiren Doç. Dr. Yazıcı, "Bunlar 0 ve 1 milyon arasında ciro yapan 10 kişiye kadar çalışan işletmeler. Bunlarda finans profesyoneli çalışması mümkün değil. Aynı zamanda danışmanla çalışmak da çok zor işin maliyetleri dolayısıyla, sadece bu kesim değil KOBİ'nin diğer kesimi hatta en son yapılan çalışmayla 125 milyona kadar ciro yapan bütün işletmeler KOBİ sınıfında biz hepsine özel çözüm üretebiliyoruz. Hatta büyük KOBİ'ler için ayrıca çözümler üretebiliyoruz. Terzi usulü çözümler üretebilmemiz mümkün" diye konuştu.

"Bilgi güvenliği sertifikasına sahibiz"

Yazılımın güvenliğinin çok önemli olduğunu söyleyen Ordinatrum (Bilişim Teknolojileri ve Danışmanlık) Medikal Bilişim Direktörü Dr. Emrah Yurtçu ise şunları kaydetti: "Bizim içinde bilgi güvenliği çok önemli zaten ülkemizde de şimdi kişilerin bilgi güvenliği haklarıyla ilgili yeni kanunlar geliştiriliyor. Burada yazılımın güvenliğinin en önemli unsurlarından birisi uluslararası bir takım belgelere sahip olmanızla ilgili. Bunlardan bir tanesi de bilgi güvenliği sertifikası. Biz bu sertifikalara sahibiz aynı zamanda sitenin ve yazılımların patentleri, kodları tamamen güvenlik altında. Bu şekilde de koruma sağlıyoruz. Bir kullanıcı olarak sizin mahrem bilgileriniz ne kadar önemliyse bizim içinde önemli, aynı mahremiyeti bizde sağlamaya çalışıyoruz".

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) İlk Taksitte Son Ödeme Ne Zaman?
Merkez Bankası’ndan Beklenen Faiz İndirimi Geldi!
Online Alışverişlerde Yeni Dönem: Kart Numarası Kalkıyor
FED Faiz Oranını Sabit Tuttu
Trafik Sigortasında Prim Artışı