Konya’da Eski Hükümlü Ve Engelli Vatandaşlara Girişimcilik Eğitimi

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve İŞKUR İl Müdürlüğü'nün işbirliği ile eski hükümlü ve engelli vatandaşlar için düzenlenen girişimcilik...

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve İŞKUR İl Müdürlüğü'nün işbirliği ile eski hükümlü ve engelli vatandaşlar için düzenlenen girişimcilik eğitimleri başladı.

Konya SMMMO'da başlayan eğitimlerle ilgili düzenlenen toplantıya Konya İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, Konya Sakatlar Derneği Başkanı Ahmet Mıhçı ve kursiyerler katıldı. Toplantıda konuşan İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, iş gücü piyasasında yer almanın zorluklarına dikkat çekerek, "İŞKUR olarak, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik girişimcilik eğitimleri düzenliyor ve hibe destekleri veriyoruz. Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız, almış olduğu eğitim sonucunda elde ettikleri sertifikalar ile İŞKUR üzerinden hazırlayacakları projeler ile İŞKUR'da oluşturulmuş olan komisyon tarafından değerlendirilecek. Bu iş kurma raporları ve faaliyetleri ile ilgili değerlendirmeler neticesinde, hibe programlarının yanı sıra alınmış olan belgeler ile KOSGEB hibe desteklerine de başvurabilmektedirler" dedi. Başvuru sürecinde aranan şartlara da değinen Keleş, "Burada aranan şartlar çok zor şartlar değil. İŞKUR'a kayıtlı olmak, bedensel ve zihinsel diğer şartlarda yüzde 40 engeli olacak şekilde bir sağlık raporunun oluşması, 18 yaşını tamamlamış olması, hangi sebepten olursa olsun emekli olmaması, Konya'da ikamet etmesi, girişimcilik sertifikasının olması. Proje İnşallah hayırlara vesile olur" dedi.

Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek ise, oda olarak girişimciliği her zaman desteklediklerini belirterek, "Konya SMMMO olarak, girişimciliği her zaman destekledik. Biz iş dünyasının ve ekonomimizin gelişmesi için tüm engelleri kaldırmayı hedefledik. Girişimcilik engel tanımamalı. Ekonomimiz kadın, genç, engelli, öğrenci girişimcilerimizle daha da ilerleyecek. Amacımız, sizlerin kendi işlerinizi kurmanıza ve istihdamınıza yardımcı olmak. Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimci adaylarımız, KOSGEB'den yüzde 90 oranıyla faydalanabilecekleri 50 bin TL'lik desteğin yanı sıra İŞKUR'dan da 36 bin TL'lik hibe desteğinden yararlanabileceklerdir" dedi.

Konya Sakatlar Derneği Başkanı Ahmet Mıhçı da, kursu başarıyla tamamlayacak vatandaşların kendi işlerini kuracaklarını ve çok güzel bir sonuca varacaklarını söyledi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.