Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu (MYO) Mantarcılık Programı, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) toplantısında alınan karar gereği 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde öğrenci alacak.
Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu'nda mantarcılık bölümü yeniden açıldı.
Korkuteli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Faik Ardahan, Mantarcılık Programı'na yeniden öğrenci alınmasıyla ilgili sevindirici haber aldıklarını söyledi.
Ardahan, "Mantarcılık Programı, Akdeniz Üniversitesi Korkuteli MYO bünyesinde 2008-2009 yılında Eğitim-öğretime açılmıştır. Mantarcılık Programı 2015-2016 eğitim öğretim yılından bu yana öğrenci alımına kapalıydı. Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Faik Ardahan başta olmak üzere, Öğretim Görevlisi Nurhan Öztürk, Öğretim Görevlisi Dilek Saadet Üras, Öğretim Görevlisi Dr. Esen Eyiler Yılmaz'ın programın tekrar aktif olması için yapmış oldukları çalışmalar sonucunda Mantarcılık Programı YÖK kararı ile 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında yeniden öğrenci alımına 40 kişilik kontenjan ile açıldı." dedi.
Mantarcılık Programına öğrenci yerleştirmenin YGS puanı ile yapıldığını hatırlatan Ardahan, "Mantarcılık Programı'nda eğitim, dört yarıyıldan oluşarak iki yıl sürmektedir. Mantarcılık programı 2016 yılı ÖSYM Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzlarında sadece bir üniversite de aktif olarak yer almıştır. Mantarcılık Programının amacı, Mantarcılık sektöründe değişik mantar türlerine ait kompost ve yetiştiricilik tekniklerini, elde edilen ürünlerin farklı değerlendirme yöntemlerini, atıkların değerlendirme şekillerini, zehirli ve zehirsiz doğa mantarlarını ve işletmelerin projelendirilmelerini öğreterek her aşamada görev yapabilecek özel bilgi ve beceri sahibi Tekniker ünvanlı Ara Eleman ve/veya Girişimci yetiştirmektir. Mantarcılık Programı öğrencilerinin de diğer programlarda olduğu gibi programlar arası geçiş imkanı bulmaktadır. Ayrıca Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınavının sonucuna göre 4 yıllık Ziraat Fakültesi veya Gıda Mühendisliği lisans programlarına geçiş yapabilmektedirler. Ön lisans mezuniyet alanlarına göre dikey geçiş yapılabilecek lisans programları, Bahçe Bitkileri, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Organik Tarım İşletmeciliği, Tarla Bitkileri, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi ve Beslenme ve Diyetetik" tir. DGS ile Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri lisans programlarını, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Konaklama İşletmeciliği ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık" tır.
İHA