Kso Başkanı Kütükcü, Huğlu’daki Silah Üreticileriyle Buluştu

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, av ve spor amaçlı tüfek üretiminde Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinden...

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, av ve spor amaçlı tüfek üretiminde Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinden biri olan Beyşehir'in Huğlu Mahallesindeki silah üreticilerini ziyaret etti.

Ziyarette tüfek üreticilerinin sorunlarını dinleyen Kütükcü, Konya Sanayi Odası olarak sektörün uluslararası rekabet gücünü artırmak amacıyla Ekonomi Bakanlığı destekli Ur-Ge (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) Projesi çalışmalarına başladıklarını söyledi. Av ve spor amaçlı tüfek sektörünün sorunlarını yerinde görmek amacıyla Huğlu'da bir takım ziyaretlerde bulunan Kütükcü, ilk olarak Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül ve Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Sanık'ı ziyaret etti. Sektör sanayicilerinin de bulunduğu bir heyetle gün boyu Huğlu'daki silah fabrikalarını ve atölyeleri gezen Kütükcü, Huğlu silah üreticileri ile bir değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya katılan sektör sanayicilerini dinleyen Kütükcü, "Beyşehir gerçekten Türk insanının azmini ve üretim sevdasını gösteren örnek bir model. Elektriğin dahi olmadığı bir dönemde el tezgahlarında silah üretimine başlayan Huğlu ise bugün dünyada bir marka haline gelmiş durumda. Konya Sanayi Odası olarak bu sektörün sorunlarının çözümü için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gereken her adımı atmaya hazırız. Şu anda Oda olarak sektörün uluslararası rekabet gücünü artırmak amacıyla bir Ur-Ge Projesi başlattık. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen bu proje ile sektör sanayicilerimiz inşallah çok daha güzel işlere imza atarak, başarılarını artıracaklar" şeklinde konuştu.

"Türk tüfeği imajını güçlendirmek için yasadışı üretimin önüne geçilmeli"

Beyşehir'in artık tüfek üretimi konusunda bir dünya markası haline geldiğini vurgulayan Kütükcü, "Beyşehir'in başarısı Türkiye'yi bu sektörde dünya ikinciliğine taşıdı. Şu anda dünyadaki en büyük rakibimiz İtalya. İtalya'nın birinciliğini alarak, Türkiye'yi bu sektörde bir numara yapmak için öncelikle Türk tüfeği imajını güçlendirmeliyiz. Bunun için de artık insan yaşamını da tehdit etmeye başlayan yasa dışı üretim ve satışın önüne geçilmeli" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Beyşehir ve ilçelerinde üretilen tüfeklerin 50'den fazla ülkede Türkiye'nin milli gücünü temsil ettiğinin altını çizen Kütükcü, sektörün savunma sanayinden daha fazla pay alması için de hep beraber çalışacaklarını ifade ederek, "Beyşehir iş üretiyor, aş üretiyor. Bunun için ülkemizin yüzde 100 milli ve yerli savunma sanayi hedefinde çok daha kritik roller üstlenecek potansiyele sahip" dedi.

50'den fazla ülkeye ihracat

Toplantıda Huğlu'daki tüfek sektörü ile ilgili bir sunum yapan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Makine Mühendisi Hakan Akkaş ise, sektörün yıllık 52 milyon TL civarında cirosu olduğunu ve 50'den fazla ülkeye ihracat yaptığını söyledi. Akkaş sektörün sorunlarının da, sanayi sitesi ihtiyacı, yüzde 50'ye ulaşan yüksek vergi oranı, yasa dışı üretim ve satış, test laboratuarı eksikliği, TS 870 test ücretlerinin yüksekliği, eğitimli personel eksikliği olarak açıkladı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.