Kto Karatay’da Tıpta Kariyer Günleri

KTO Karatay Üniversitesi 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında "Tıpta Kariyer Günleri" programı düzenleyerek, bilim alanında önemli çalışmalar...

KTO Karatay Üniversitesi 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında "Tıpta Kariyer Günleri" programı düzenleyerek, bilim alanında önemli çalışmalar yapmış akademisyenler ile tıp öğrencilerini buluşturdu.

KTO Karatay Üniversitesi Tıbbi ve Bilimsel Araştırma Topluluğu ile Tıp Öğrencileri Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte, KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi Nanoteknoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ayben Karasu Uysal, CERN'de gerçekleştirilen çalışmaları, Prof. Dr. Fuat Yöndemli 14 Mart'a Bakış Açısını, Bezmialem Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Ahmet Serdar Mutluer ise CERN'de Medikal Uygulamaları ve Sinir Bilimi konusunda öğrencilere bilgi aktardı.

Doç. Dr. Ayben Karasu Uysal konuşmasında, CERN ALICE deney grubunda olan KTO Karatay Üniversitesi ekibinin antimadde, higgs bozonu, kuark-gluon plazması ve büyük patlama, karanlık madde ve karanlık enerji konularının aydınlanması için çaba sarf ettiğini anlattı. Doç. Dr. Uysal, "CERN, hayatımızın her alanında var. Özellikle de tıpta protein haritası ve tümör incelemelerinde kullanılıyor. Şu an kullandığımız akıllı telefonlar da yıllar önce burada yapılan çalışmalar sonucunda hayatımıza girdi. Yaptığımız çalışmalardaki amacımız, yüksek enerjilerde parçacık hızlandıran makineler geliştirmektir. Yüksek hızlı parçacıklar uzun vadede insanoğlunun uç hayallerine cevap veren ürünler çıkarır. Hayatımızda var olan soğutma, iletkenlik ve gıda koruma teknolojileri bu çalışmalar sonucunda yaşamımıza girmiştir. KTO Karatay Üniversitesi CERN ALICE Deneyine tam üye ilk ve tek Türk üniversitesidir. Bunun gururunu yaşıyoruz. CERN'deki gelişmeleri ise üniversite içinde kurduğumuz laboratuvarda inceliyoruz" dedi.

NEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Yöndemli ise, geleceğin hekimleri olacak tıp fakültesi öğrencilerine tavsiyelerde bulunarak, "Sizlerin alanında uzman, iyi birer doktor olmanızı istiyoruz. Sadece derse giren, literatüre hakim doktorlar olmak yerine insanlarla iletişimi kuvvetli, onların size en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda onları anlayan bir doktor olmanız her şeyden önemlidir" şeklinde konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.