Küçük Cansu Kalp Piliyle Hayata Tutundu

Evinde kalbi duran 12 yaşındaki Cansu Duran, doktorların zamanında müdahalesi ve takılan kalp piliyle hayata tutundu.

Evinde kalbi duran 12 yaşındaki Cansu Duran, doktorların zamanında müdahalesi ve takılan kalp piliyle hayata tutundu.

Ordu'da yaşayan 12 yaşındaki Cansu Duran, evinde kalbi durunca 112 Servisin acil müdahalesiyle hayata döndürüldü. Ancak kalbindeki sorunun sebebi belirlenemedi. Bunun üzerine ileri tetkikler için VM Medical Park Samsun Hastanesine sevk edilen küçük kıza "ölümcül ritm bozukluğu" teşhisi konuldu. Hayati tehlike atlatan Cansu Duran'a kalp pili takılarak sağlığına kavuştu.

12 yaşındaki Cansu Dursun, Ordu'daki evinde kalp ritm bozukluğu sonucunda aniden bayıldı. Kalbi durduğu öğrenilen küçük kız, 112 servisin evde yaptığı acil müdahaleyle yaşama döndürüldü. Ancak sonraki tetkiklerinde rahatsızlığını izah edecek belirgin bir neden bulunmadığı için yoğun bakım takibi amacıyla VM Medical Park Samsun Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede hızla nörolojik ve kardiyolojik yönden değerlendirildi. İlk değerlendirmede herhangi bir hastalık tespit edilememekle birlikte, hastaya 24 saatlik kalp ritmi kaydedicisi (holter) bağlandı.

Ritm bozukluğu yoğun bakımda tekrarladı

12 yaşındaki Cansu Dursun'un tedavi sürecini Çocuk Kardiyoloji Kliniği'nden Uzm. Dr. İrfan Oğuz Şahin ve Çocuk Nöroloji Kliniği'nden Yrd. Doç. Dr. Hülya İnce yönetti. Uzm. Dr. İrfan Oğuz Şahin, Cansu'nun durumuyla ilgili şu bilgileri verdi: "24 saatlik kayıtların sonunda ölümcül bir kalp ritim bozukluğu tespit edildi. Ritim bozukluğunu engelleyici ilaç tedavisi başlandı. İlaca yanıt alınmaması ve ölümcül ritim bozukluğunun yoğun bakımda tekrarlaması üzerine kalbe şok cihazı ile müdahale edildi. Hastamıza şok verme özelliği de olan kalp pili takılmasına karar verildi ve pil acil şartlarda başarılı bir işlemle takıldı. Pil takılması sonrasında ölümcül aritmileri pilin otomatik olarak kalbi içeriden şoklamasıyla durdurulan hastamız, hayati tehlikeyi atlattı. Bu ritim bozukluğunun genetik kökenli olduğu aileye anlatılarak hastamızdan ve diğer kardeşinden de genetik test alındı. Hastamız kontrollere gelmek üzere taburcu edildi."

Toplumda görülme ihtimali 5 binde 1

Bu tarz bir vakanın görülme sıklığının 5 binde 1 olduğunu işaret eden Uzm. Dr. İrfan Oğuz Şahin, küçük Cansu'nun ömür boyu bu cihazla yaşayacağını sözlerine ekledi.

Baba: "Kızım yaşam savaşı verdi"

Cansu'nun babası Ersin Dursun, başlarından geçenleri şu sözlerle aktardı: "Elimiz kolumuz bağlanmıştı. Kızım aniden bayıldı. Apar topar hastaneye kaldırdık. Kalbi durdu dediler. Sonra hayata döndü, fakat nedenini anlayamadılar. VM Medical Park Samsun Hastanesi'ne yönlendirildik. Kalp ritim bozukluğu varmış, sağ olsun doktorlarımız hastalığı buldu. Hayati tehlikesi vardı, yaşam savaşı verdi kızım. Hekimlerimizin uğraşları sonucu hayati tehlikeyi atlattık. Onlar olmasaydı kızımızı kaybedecektik. Çok mutluyum. Dr. Hülya İnce ve Dr.İrfan Oğuz Şahin yavrumuzu kurtardı, emekleri için binlerce kez teşekkür ederiz."

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Hekimler 5 Gün İ̇ş Bırakacak!
20 Bin Diş Hekimi Atama Bekliyor
Sigara İ̇çmek Akciğer Kanseri Riskini 30 Kat Artırıyor
Ege Üniversitesi Hastanesi’nde Böcek Skandalı
Diş Hastaları Mağdur Oluyor!