Lalapaşa Taşlımüsellim Köyü

Taşlımüsellim Köyü haberleri, Lalapaşa Taşlımüsellim köyü güncel son dakika gelişmeleri, Taşlımüsellim köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Lalapaşa köyleri arasında yer alan Taşlımüsellim köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Lalapaşa Taşlımüsellim köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Taşlımüsellim köyü son dakika gelişmeleri, Taşlımüsellim köyüne özgü yemekler, Lalapaşa Taşlımüsellim köyünün tarihi, Taşlımüsellim köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Taşlımüsellim köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Taşlımüsellim, Edirne ilinin Lalapaşa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Lalapaşa Köyü Resimleri ve Lalapaşa köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Lalapaşa Taşlımüsellim Köyünde doğan biri var mı? Lalapaşa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Taşlımüsellim, Edirne ilinin Lalapaşa ilçesine bağlı bir köydür. Edirne iline 27 km, Lalapaşa ilçesine 4 km uzaklıktadır.

Müsellim; Arapça olup teslim eden anlamındadır. Merkezî otorite adına müsellem askerlerinin komutanı olarak bölgeyi yöneten kişilere bu isim verilirdi. Osmanlı Türkleri’nin Rumeli’yi almalarını sağlayan kuvvetlerin başında Yayalar ve Müsellemler gelir. Müsellimler, Osmanlı Devleti'nde, pek çok görevi yerine getiren, harp zamanlarında ordunun geçeceği yolları temizlemek, köprüleri tamir etmek ve yol açmak gibi hizmetlerle de mükellef idiler. Buna karşılık barış zamanlarında bütün vergilerden muaf sayılıyorlardı. Zaten bu ismi bu yüzden almışlardı. Barışta da seçkin (ayan) sınıftılar. 1695’ten sonra iltizam sisteminden vazgeçilmesiyle taşradaki üst düzey yöneticiler bölgelerine gitmeyerek kendi yerlerine müsellim, voyvoda ve subaşı gibi isimlerle âyânları vekil tayin ettiler. Osmanlı merkezî otoritesinin zayıflaması üzerine devlet âyânlarla işbirliğini artırarak onları meşrulaştırdı. Âyânlar halk tarafından seçiliyor, kendilerine padişah tarafından berat veriliyordu. Trakyada, hatta Türkiye'de birçok müsellim köyü vardır. Cumhuriyetin ilk yıllarında adı sadece müsellim olan köy, diğer müsellim köyleriyle karıştırılmasın diye adına saçlı eklenmiş, saçlımüsellim olmuştur. Diğer Trakya müsellim köyleri de ya coğrafi özelliğine ya da kurucusu müsellimin özelliğine göre isimlendirilmiştir. Taşlımüsellim, saçlımüsellim, çerkezmüsellim, kızılcamüsellim vb.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta ve taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Edirne Haberleri