Lice Kutlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kutlu köyü son dakika gelişmeleri, Kutlu köyüne özgü yemekler,Lice Kutlu köyünün tarihi, Kutlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kutlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Kutlu , Diyarbakır ilinin Lice ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kutlu Köyü Resimleri ve Kutlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Lice Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Lice Diyarbakır Arası Kaç Km?Lice Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Lice Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakır iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Lice Kutlu Köyünde doğan biri var mı?Lice Doğumlu Ünlüler Kimler?
KUTLU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.
Kutlu , Diyarbakır 'nin Lice ilçesine bağlı bir mahalledir.
Mahallenin orijinal adı Bamitnê'dir...Mitni( Metinan ) yurdu anlamına gelir..seher vakti ya da güneşin erken doğduğu yer manasına gelir köy çeşitli nedenlerle birkaç yer değişikliğine uğradığ bilinmektedir köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. 1994 te devlet güçlerininin mahallesi yakmasından önce lice'nin en kalabalık mahallesi idi. Devlet teröründen sonra köy halkı başta diyarbakır ve hatay ( erzin ile dörtyol ) olmak üzere tüm Türkiye'nin dört bir yanına göç etmek zorunda kalmıştır. Yakılmadan önce de başta diyarbakır ve hatay olmak üzere ciddi bir göç yaşadığı bilinmektedir.Diyarbakır iline 111, Lice ilçesine 24 km uzaklıktadır. Lice Formasyonu : İnceleme alanında çok geniş alanlar kaplayan birim, Alt Miyosen yaşındadır. Kumlu, Killi ve kireçtaşı bantları içermektedir. Kalınlığı 1000 m2 ye kadar varan istifle fosil gözlenmektedir (ayrıca Mahalleye bağlı Reşanê mezrasıda vardır)
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Kürt Kültürü örf ve adetlerini yaşamaktadırlar.Hayvancılığı ön planda olan bir mahalledir. Geçimini hayvanlardan, üzüm bağlarından ve tütünden sağlar.
Mahallede, ilköğretim okulu yoktur; taşımalı eğitim de yapılmamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşım çift yönlü yoldan sağlanmaktadır. Ancak yol 15 yılı aşkın herhangi bir bakım görmediği için tahrip olmuştur. Elektrik yoktur ancak doğal su kaynakları vardır. Lice'nin bu şirin mahallesi, Çukurova'yla benzerliği nedeniyle, "Lice'nin Çukurova'sı" diye de anılır. 1994 yılında göç eden mahallenin, geri dönerek eski canlılığına yaklaştığı gözlenmektedir.