2-8 Kasım Lösemi Haftası nedeniyle Ödemiş Devlet Hastanesinde bir etkinlik düzenlenirken, programda konuşan Op. Dr. Ziya Yurdakonar, "Tedavi devam ederken motive, moral anlamında da hastamızın ve ailesinin yanında olmak en büyük tedavidir. Bu durum ilaç kadar önemlidir" dedi.
Ödemiş ilçesinde, Lösemi Haftası nedeniyle bazı programlar yapıldı. 2-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen hafta kapsamında, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi. Ödemiş Nikah, Düğün ve Kongre Merkezinde düzenlenen programda konuşan Ödemiş Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Ziya Yurdakonar, lösemi hastalığının yüzde 80 oranında tedavisinin mümkün olduğunu söyledi.
En büyük tedavi moral
Yurdakonar, "Eski yıllarda lösemi olan bir çocuk için tedavi arayışı yurt dışında aranıyordu. Zaman içinde ülkemizde de tedavisi olur hale geldi ve birçok merkezde tedavisi uygulanıyor. İlimizde de Tepecik Hastanemizde hastalarımız tedavi altına alınıyor. Lösemi de en öne çıkan konu ise hastalığın tedavi sürenin uzun bir süreye yayılmasıdır. Bu anlamda tedavi devam ederken motive, moral anlamında da hastamızın ve ailesinin yanında olmak en büyük tedavidir. Bu durum ilaç kadar önemlidir. Lösemi ile ilgili olarak ta ülkemizde kök hücre merkezi kurulmuştur. Bu merkezde bağışlar depolanmaktadır. Eşleştirmeler yapılmaktadır. Burada bin 497 aktif hastamız vardır ve bunlardan 850 hastamıza merkez aracılığı ile ilik nakli yapılmaktadır. Lösemi hastalığı asla bulaşıcı bir hastalık değildir. Bu hastalarımız genelde maske takalar. Maskeyi gören bazı vatandaşlarımız bulaşıcı olduğunu sanıyor bu durumda hastayı üzebilir. Maske takmaktaki amaç hastanın farklı enfeksiyonlardan korunması içindir" dedi.
Etkinliğe, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özbudak, Ödemiş Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Ziya Yurdakonar, İlçe Halk Sağlığı Merkezi Müdürü Yelda Öztürk Çağrıcı, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İHA