Mamak’ta Mahalle İftarları Sürüyor

Mamak Belediyesi tarafından sürdürülen "Mahallede İftar Var" programı bu kez Başak kapalı pazar alanı ve spor tesisinde mahalle sakinlerini aynı masa etrafında...

Mamak Belediyesi tarafından sürdürülen "Mahallede İftar Var" programı bu kez Başak kapalı pazar alanı ve spor tesisinde mahalle sakinlerini aynı masa etrafında buluşturdu.

3 bin 500 kişinin aynı sofrada iftar açtığı programda iftar öncesi masaları tek tek gezen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül vatandaşlarla sohbet etti. 7 yıldır Mamaklıları iftar sofralarında bir araya getirdiklerini belirten Akgül, "Birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde aynı masa etrafında bir araya geliyoruz. Böyle güzel bir atmosfer oluşturdukları için Mamaklılara teşekkür ediyorum" dedi.

Ramazan'ın rahmet ayı olduğunu dile getiren TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu da, "Bu manevi iklimde hepimize bazı sorumluluklar düşüyor. Ramazan deyince sadece akla iftar gelmemeli, sadece sahur gelmemeli, sadece açlık gelmemeli. Ramazan bir Kur'an ayıdır. Bireysel olarak değil, dünyanın birçok bölgesinde kardeşlerimizin sıkıntıları ile ne kadar hemhal olduğumuzu da düşünmeliyiz" dedi. Grup Buhara'nın ilahilerle sahne aldığı programda semazen gösterileri de yer aldı. Program sonunda sahne alan Hacivat ve Karagöz oyunu çocuklara eğlenceli anlar yaşattı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.