Mantar, Köylülerin Geçim Kaynağı Oldu

Kütahya'nın Şaphane ve Gediz sınırının kesiştiği Akdağ yaylalarında ve Kütahya Türkmen Dağı eteklerinde akça mantar bolluğu yaşanıyor.

Kütahya'nın Şaphane ve Gediz sınırının kesiştiği Akdağ yaylalarında ve Kütahya Türkmen Dağı eteklerinde akça mantar bolluğu yaşanıyor. Şaphane ve Gediz pazarında köylüler tarafından satılan Akça Mantarı 8 liradan alıcı buluyor.

Doğanın insanlara armağanı olan mantarlar köylünün ek gelir kaynağı olmaya devam ediyor. Şaphane Gediz sınırında bulunan Akdağ yaylalarında havaların yağışlı geçmesinin ardından güneşin yüzünü göstermesiyle ormanlık alanlarda yetişen mantarlar köylülerin yüzünü güldürüyor. Ormanlık alanlarında mantar toplamaya giden köylüler, kuzu göbeği ve evlek mantarının ardından meşe ağaçları altlarında, ormanlık bölgelerde genellikle her sene gittikleri mantar ocağı yerlerinde bölgede Akça mantarı adıyla bilinen mantarı toplamaya başladı.

Türkmen dağında topladığı Ak Mantarları ılık suda temizleyerek yediklerini belirten Hüseyin Türk, "Lezzet ve şifa kaynağı akça mantarın bir çok derde deva olduğunu söyler eskiler. Yıllardır bu dönemde bol olduğunu bildiğim için gider toplarım" dedi. kullandı.

Akdağ Yaylalarında hayvancılık yapan vatandaşlar ise, "Havaların yağışlı geçmesinin ardından ormanlık alanlarda çıkan akça mantar bizim geçim kaynağımız oluyor. Özellikle Gediz pazarında sağlık yönünden hiç bir riski olmayan Akça Manrarı'nı kilosu 8 liradan satıp haftalık pazar ihtiyacınızı karşılıyoruz" dediler. (YD-EFE)

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.