Maski, 2 Buçuk Yılda Yatırımlarını 64 Kat Arttırdı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde önemli projeleri hayata geçirdiği 2 buçuk yıl...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde önemli projeleri hayata geçirdiği 2 buçuk yıl süresince yatırım harcamalarını 6 milyon liradan, 384 milyon liraya ulaştırdı.

Manisa'nın dört bir yanına yaptığı yatırımlarla daha yaşanabilir bir büyükşehir için çalışan MASKİ Genel Müdürlüğü, hizmete başladığı günden bu yana gösterdiği başarıyla da ses getiriyor. 2014 yılı Temmuz ayı itibarı ile "İşimiz Su" sloganıyla çalışmalarına başlayan MASKİ, 6 milyon 427 bin liralık yatırım bütçesiyle çıktığı yolda, 2 buçuk yıl içerisinde 384 milyon liraya ulaştı. Başta Gediz ve Manisa'yı kurtaracak olan atıksu arıtma tesisleri yatırımları olmak üzere, il genelinde içme suyu, kanalizasyon, sondaj, fosseptik, yağmur suyu, depo temizliği, içme suyu arıtma sistemleri, dere temizlik, ıslah ve korkuluk gibi alanlardaki önemli projeler MASKİ bünyesinde hayata geçiriliyor. Manisa'nın 17 ilçesindeki tüm altyapı ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalarının kapsamını her geçen gün genişleten MASKİ, geliştirdiği projelerle de yılların sorunlarına çözüm getiriyor. MASKİ'nin bu kapsamda ürettiği "95 Mahalle Projesi" ile mahallelerin içme suyu ve kanalizasyon altyapısındaki eksiklikler bir bir gideriliyor. Altyapı konularının yanı sıra, enerji temini ve dere ıslahlarını kapsayan ve önümüzdeki dönemde uygulamasına geçilecek olan "114 Mahalle Projesi" ile de Manisa'nın her anlamda Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri olması yolunda büyük adımlar atılıyor.

En çok atıksu arıtma tesisi yapan idare ödülü MASKİ'nin

MASKİ Genel Müdürlüğünün kurum harcamaları içerisinde, en büyük payı ise il genelinde devreye alınan ve inşa edilen atıksu arıtma tesisleri alıyor. MASKİ tarafından işletilen 13 adet tesisin bakım-onarım ve işletme maliyetlerinin yanında, ihtiyaç duyulan ilçelerde de yeni atıksu arıtma tesisleri kurularak daha temiz bir Manisa inşa ediliyor. Hayat İçin Su Derneği (HAYSU) tarafından düzenlenen 2. Su ve Çevre Ödülleri'nde de En çok arıtma tesisi yapan idare" dalında ödüle layık görülen MASKİ Genel Müdürlüğü, bütçesinin önemli bir kısmında yer tutan çevreci yatırımlarıyla diğer büyükşehir belediyelerine bağlı idareler için de örnek teşkil ediyor.

Bütçe yönetimiyle ilgili ortaya konulan tüm istatistiklerde ilk sırada yer alan Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürlüğü'nün 2 buçuk yılda kat ettiği yolun azımsanamayacak bir azim ve başarının ürünü olduğunu ifade etti. MASKİ'nin 2017 yılı öngörülen yatırım hedefinin 384 milyon 489 bin 645 Türk lirası olduğunun altını çizen Başkan Ergün, "Manisamız sınırları ve Büyükşehir sorumluluk alanımız içerisinde, 17 ilçemizde bini aşkın mahallemize hizmet götürüyoruz. Bunu yaparken, hem vatandaşlarımızın ve şehrimizin ihtiyaçlarına etkili cevaplar üretebilmek hem de kaynaklarımızı doğru kullanmak için bütçelerimizin idaresi ve dağılımı konusunda büyük bir titizlikle hareket ediyoruz. Çeşitli dernek ve kuruluşlarca yapılan sıralamalarda Manisa Büyükşehir Belediyemizin almış olduğu yer bunun önemli bir göstergesi. MASKİ Genel Müdürlüğümüzün de, hizmete başladığı 2014 Temmuz'unun ilk 6 ayında 6 Milyon 427 bin 769 lira olan yatırım harcamalarını 2015 yılında 36 milyona, 2016'da ise 139 milyona çıkardık. 2017 yılı itibarı ile öngörülen rakam ise tam 384 milyon 489 bin 645 lira. Manisamız genelinde hayata geçirdiğimiz proje ve yatırımlarımızla o günden bu güne gerçekten büyük yol kat ettik. Başta MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun ve ekibi olmak üzere, vatandaşa hizmet yolunda emeği, çabası bulunan bütün arkadaşlarıma çalışmalarından dolayı can-ı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.