Meriç Hasırcıarnavutköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hasırcıarnavutköy köyü son dakika gelişmeleri, Hasırcıarnavutköy köyüne özgü yemekler, Meriç Hasırcıarnavutköy köyünün tarihi, Hasırcıarnavutköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hasırcıarnavutköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Hasırcıarnavutköy, Edirne ilinin Meriç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hasırcıarnavutköy Köyü Resimleri ve Hasırcıarnavutköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz Edirne Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Meriç Hasırcıarnavutköy Köyünde doğan biri var mı? Meriç Doğumlu Ünlüler Kimler?
Hasırcıarnavutköy, Edirne ilinin Meriç ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün adı hasırcı, Arnavut ve köy kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur. Ancak ne yazık ki ahali ne hasırcıdır ne de Arnavut’tur. Köy Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasından sonra Ocak 1923’te İsviçre’nin Lozan kentinde imzalanan “Nüfus Mübadelesi Sözleşmesi” gereği 1926 yılında Yunanistan’ın Drama kasabasının Raşova ve Biçevo köylerinden mübadele zamanında gelerek o günlerde bir Rum köyü olan bugünkü Hasırcıarnavut köyüne yerleşmişlerdir. Çünkü burada bizden önce Rumlar yaşıyordu.Mübadele gereği buradaki Rumlar da Yunanistan’a göç etmek zorunda kalmışlardır.
Raşova’dan göç sonrası köylülerin yaşadığı topraklara ise Türkiye’den 15-20 Rum aile yerleştirilmiş ve bu Rum aileler II. Dünya Savaşı’na kadar Raşova’da yaşamlarını sürdürmüş fakat II. Dünya Savaşı’nda Almanların tüm Balkanlar’ı işgal etmesi ve burada bulunan tüm küçük yerleşim yerlerini yakıp yıkmasıyla burada yaşayan aileler de Dramaya göç etmek zorunda kalmışlar. Savaş sonrası ise tekrar geriye dönmemiş ve dolayısıyla II. Dünya Savaşı’ndan sonra büyükdedelerin göç ettiği topraklarda (Raşova) yerleşim olmamış ve günümüze kadar devam etmiştir.
Biçova’dan göç sonrası ise büyükdedelerin buraları terk etmesiyle bu topraklara herhengi bir Rum aile yerleşmemiş ve 1926 yılından sonra Biçova topraklarımda yaşam sona ermiştir. Mübadele kelimesi değiş tokuş anlamına gelmektedir. Bu değiş tokuş 30 Ocak 1923 Lozan’da imzalanan “Nüfus Mübadelesi Sözleşmesi”yle Yunanistan’da yaşayan Türkler ve Türkiye’de yaşayan Rumlar arasında gerçekleşti. Bu zorunlu bir değiş tokuştur ya da diğer bir anlamıyla zorunlu bir göçtür. Anlaşılacağı gibi köyün adında bulunan hasırcı ve Arnavut kelimeleriyle hiçbir bağlantısı yoktur.
Edirne iline 75 km, Meriç ilçesine 10 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.