Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından Şubat ayında hizmete açılan Türkiye'nin ilk şehir hastanesi Mersin Şehir Hastanesi'nde yatak doluluk oranı yaklaşık yüzde 74'e ulaşırken, 6 ayda 1 milyon kişiye sağlık hizmeti verildi.
Mersin Şehir Hastanesi Op. Dr. Recep Aydın ile CCN Sağlık Mersin İşletme Genel Müdürü Vahap Doğan, yaptıkları ortak açıklamada, hastanenin açılışından bu geçen 6 aylık süreci değerlendirdiler. "1 milyon kişiye sağlık hizmeti vermiş olmanın gururunu yaşıyoruz" diyen Op. Dr. Aydın, Türkiye'de kamu-özel işbirliği modelinin ilk örneği olan hastanenin, 4 bin 570 kişilik tıbbi ve idari kadrosuyla Mersin ve çevre illere hizmet verdiğini kaydetti. Hastanede bugüne kadar toplam ameliyat sayısının 28 bin 907'ye, toplam yatak doluluk oranının yüzde 73,8'e, yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 82'ye ulaştığı bilgisini veren Aydın, "Mevcut hizmet birimlerimize ek olarak yeni hizmet ünitelerimizin açılış hazırlıklarını sürdürüyoruz. En kısa zamanda Tüp Bebek Merkezi, Hiperbarik Oksijen Merkezi, Kemik İliği Merkezi ve Transplantasyon ünitesi ile de hastalarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.
"Hastanemiz günlük ortalama 8 bin ayakta, bin 100 yatan hastaya hizmet veriyor"
Hastane kampüsü yapımı ve klinik destek teknik hizmetlerini üstlenen CCN Sağlık'ın Mersin İşletme Genel Müdürü Doğan ise klinik, destek ve teknik hizmetler alanlarında toplam 19 şirket ve 2 bin 200 personel ile hasta ve yakınlarına hizmet verdiklerini belirtti. Akıllı bina mimarisi ile inşa edilen hastanede mekanik altyapısıyla yeni teknolojilere uyumlu otomasyon sistemi kullanıldığına işaret eden Doğan, "Mimarisindeki tüm bu özellikler, hastalarının konforlu bir sağlık hizmeti almasına yönelik olarak planlandı. Her biri otel odası konforunda bin 300 yatak kapasiteli ve 800 hasta odası bulunan hastanemizde suit, VİP ve standart oda konseptleri ile 210 yoğun bakım yatağı bulunuyor. Hastanemizde, tüm tetkik sonuçlarının bilgisayar ortamında görüntülenerek arşivlenebildiği PACS sistemi kullanılıyor. Kurumumuza başvuran tüm hastalar, gereksinim duydukları tüm sağlık hizmetlerine kolaylıkla ulaşabiliyor. Hastanemiz günlük ortalama 8 bin ayakta, bin 100 yatan hastaya hizmet veren ve günde 24 bin kişinin ziyaret ettiği bir tedavi merkezi konumunda" ifadelerini kullandı.
Hastanenin radyoloji ve laboratuvar hizmetlerinin, gelişen teknolojiler ve yeni testler model alınarak tasarlandığını vurgulayan Doğan, şöyle devam etti: "Laboratuvarlarımızda kullandığımız ileri teknolojiye sahip cihazlar ile çok sayıda paratestin aynı anda yüzlerce örnekte çalışılabilmesi tedavi süreçlerinde hekimlerimize hız kazandırıyor. Radyoloji ünitemizde tıbbi teknolojinin gelişmiş örneklerinin yanı sıra deneyimli, uzman ve akademik hekim kadromuz ile teknisyenlerimiz hastalarımıza günün her saatinde kesintisiz hizmet sunuyor. Kabul görmüş uluslararası standartları, yöntem ve uygulamaları ülkemize getirmeyi, sağlık sunumunda yeni iş modelleri geliştirmeyi ve her zaman farklılık yaratacak yeniliklerle öncü ve örnek olmayı hedefliyoruz."
İHA