Mesane Kanserine, Tedavi Umudu Doğdu

Kanadalı bilim adamları, mesane kanserine karşı VAR2CSA adlı sıtma paraziti proteinin, kansere çare olabileceğini belirtti.

Kanadalı bilim adamları, mesane kanserine karşı VAR2CSA adlı sıtma paraziti proteinin, kansere çare olabileceğini belirtti.

University of British Columbia tarafından yapılan araştırmada, kemoterapiye cevap vermeyen mesane kanseri tümörleri, bir grup fareye aktarılarak ilacın etkisi gözlendi. VAR2CSA adlı sıtma paraziti proteinin uygulandığı tümörlü hayvanların, yüzde 80'i 70 gün boyunca hayatta kalmayı başarırken, ilacın uygulanmadığı diğer hayvanların öldüğü gözlendi. Araştırmayı yürüten Mads Daugaard çıkan sonuç karşısında çok heyecanlandıklarını belirtirken, ilacın ölümcül mesane kanseri tedavisinde daha kapsamlı araştırmaların önünü açacağını dile getirdi. Daugaard, araştırmanın bir sonraki safhasında ilacın klinik deneylerde uygulanabilirliğini kontrol edeceklerini söyledi.

Tedavi edilmesi en pahalı kanser hastalıklarından olan mesane kanseri en yaygın 5. kanser hastalığı iken son 20 yılda yapılan araştırmalar tedavide yetersiz kalıyor.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Biden ve Trump Arasında Kıyasıya Rekabet
Edin Terzic Borussia Dortmund’dan Ayrıldı, Nuri Şahin Sesleri
Fransız Pop İkonu Françoise Hardy Hayatını Kaybetti
Almanya'da EURO 2024 Alarmı: Sınırlarda Kontroller Artırılıyor
Sanat Dünyasını Sarsan Ölüm: Ünlü Sanatçı Ben Vautier İntihar Etti