Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleğine yeni başlayan stajyerliği sona eren Mali Müşavirlere törenle ruhsatları Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda törenle verildi.
Ruhsat törenine TÜRMOB Genel Sekreteri ve İstanbul SMMMO Onursal Başkanı Dr. Yahya Arıkan'ın yanı sıra TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Nalbantoğlu, Dr. Masum Türker ,Ertuğrul Erdem, Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Nabioğlu ve çok sayıda muhasebeci meslek mensubu katıldı.
Programdan önce bir konuşma yapan Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Nabioğlu Türkiye genelinde 103 bin meslek mensubu, 21 bin stajyer olduğunu ve 81 meslek odasında faaliyet gösterdiğini ifade etti. Nabioğlu, "En az 4 yıl üniversite okuyup 3 yıl staj yaparak ülkemizde eşine zor rastlanan çok uzun meşakkatli yol alarak gelen ve mali müşavirlik ruhsatını alan sayın meslektaşlarım bu gösterdiğiniz emek ve çabaya saygı göstermemek elde değil. Aldığınız bu yeni ruhsatla yeni bir hayata başlarken büyük bir sorumluluk alıyorsunuz. Zor yeni bir yola giriyorsunuz. Ancak sizler bunların üstesinden gelecek irade ustalık ve çalışkanlıkta bulunuyorsunuz. Camiamız sizlerden çok şeyler bekliyor. Diğer meslek gruplarından farklı olarak mali müşavirler aşırı iş yüküyle ülke ekonomisine katkı sunarken mesleğimizin ihtiyaçları karşısında 27 yıldır elde edilen kazanımlara yeni kazanımlar katacak olan sizlerin mesleki saygınlığı kazandıracak ,yeni iş alanları yaratacak, meslek içi eğitim kurallarını uygulatacak, angaryaları reddedecek , bağımsız denetimi mesleki faaliyetler arasında etkinleştirecek çağdaş bir anlayış içerisinde oda bünyesinde bizimle beraber çalışmanız temennimizdir. Türkiye genelinde 103 bin meslek mensubu, 21 bin stajyer var. Bunlar 81 meslek odasında faaliyet göstermektedirler. Meslek odalarının kısaca kuruluş amacı meslek onuru ve üye haklarını korumaktır. Üyeyi sıkıntıya sokan sorunları baskı grupları oluşturarak aktif ve dinamik bir tempo içerisinde mesleki gelişmelere katkı sağlayacak çaba ve çalışmalar içerisinde çözmemiz gerekmektedir" dedi.
TÜRMOB Genel Sekreteri Dr. Yahya Arıkan ise, "Bu zorlu bir sınavı verirken 105 bini aşan bir meslek mensubu var.Yeni meleğe giren arkadaşlar mesleğin içerisinden gelenlersiniz. Sürekli değişen ve gelişen bir meslek.Bu camia hiçbir kimseden destek alamadan teknik gelişmeyi de izleyen bir meslek. e- faturalar gibi müthiş bir gelişme sağlanıyor. Bu ortamda geleceğimizi planlayan bir yol çizmeye çalışıyoruz. 1990 da ülkenin kayıtlarını biz tutalım diye yola çıktık ve işe başladık. Bu gün finansal tabloları düzenleyen veya defter tutan, onu denetleyen, ama en önemli özelliğimiz de müşterisine fayda ve değer yaratan bir görevimiz var. Her yerde onur ve gururla söylediğim bir söz vardı, bizler çok varlıklı aile çocukları değiliz muhasebeciler olarak. Zaten çok varlıklı aile çocukları olsanız çoğunuz fabrikanın başında olurdunuz. TÜRMOB'un en büyük hedefi hizmet kalitesinin doğru üretildiği, onu kontrol eden toplumda daha saygın daha itibarlı ve daha fayda ve değer yaratan bir meslektaş profilini hayal ediyoruz" diye konuştu
İHA