Meta Avrupa'da Veri Kullanımını Durduruyor: Düzenleyici Baskılarla Karşı Karşıya

Meta, Avrupa kullanıcılarının verilerini yapay zeka eğitiminde kullanma planlarını askıya aldı. Bu karar, şirketin Avrupa Birliği'ndeki veri koruma düzenlemeleriyle uyum sağlaması için alınmış gibi görünüyor.

Meta, İrlanda Veri Koruma Komisyonu'nun (DPC) talebi üzerine, Facebook ve Instagram kullanıcılarının halka açık içeriklerini kullanarak büyük dil modellerini (LLM'ler) eğitme planlarını ertelediğini açıkladı​.

NOYB'den Gelen Şikayetler

Meta'nın bu planları, Avusturya merkezli gizlilik savunucusu grup NOYB (None of Your Business) tarafından 11 Avrupa ülkesinde yapılan şikayetlerle karşılaştı. NOYB, Meta'nın kullanıcı verilerini izinsiz olarak AI teknolojilerinde kullanmasının, AB'nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği'ni (GDPR) ihlal edebileceğini belirtti. NOYB'nin kurucusu Max Schrems, Meta'nın bu verileri kullanmak için kullanıcılardan açık izin alması gerektiğini, mevcut opt-out (kullanıcıların çıkış yapması gereken) sisteminin yetersiz olduğunu savundu​​.

Meta'nın Açıklaması

Meta, yaklaşımlarının gizlilik yasalarıyla uyumlu olduğunu ve diğer teknoloji şirketlerinin Avrupa'da AI deneyimlerini geliştirirken benzer yöntemler kullandığını savundu. Ancak, Avrupa'daki düzenleyici otoriteler ve gizlilik savunucuları, Meta'nın bu uygulamalarını yakından izlemeye devam ediyor ve kullanıcı verilerinin korunması konusunda daha fazla şeffaflık ve denetim talep ediyor​ .

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Autify, Zenes Adlı Yapay Zeka Ajanını Yazılım Kalite Güvencesi İçin Tanıttı
Arc Browser Yeni Canlı Takvim Düğmesi Özelliğini Tanıttı
Brave Tarayıcı, Leo AI Asistanını Kendi Arama Sonuçlarıyla Entegre
Apple'ın Spotlight Araması iOS 18'de Daha Akıllı Hale Geliyor
Light’ın Yeni Minimalist Telefonu: OLED Ekranlı ve Bağımlılık Yapmayan Uygulamalarla