MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, darbe girişimine karşı farklı siyasi partili vatandaşların birliğini örnek göstererek, "MHP'de bir iç çekişmenin, hayatta karşılığının olmadığını düşünüyorum" dedi.
MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Ahmet Orhan Akın'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Özdağ, darbe girişimine karşı farklı siyasi görüşlerden insanların birlik ve beraberlik örneğini hatırlatarak, MHP'de de çekişmelerin sona ermesini istedi.
Olağanüstü genel kurul kararı nedeniyle iç çekişmelerin olduğu MHP'de de birliğin sağlanması gerektiğini vurgulayan Özdağ, "Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tehdidin büyüklüğü karşısında Türk milletinin 15 Temmuz gecesi bir araya gelmesi gibi bugün de, Türk milletinin temsil eden siyasi partilerin bir araya gelmesi ve Türk demokrasisinin gücünü bütün dünyaya göstermesi önemli bir adımdır. Bu demokrasiyi Türk milleti birlikte kurdu. Ve birlikte yaşatma konusunda kararlıdır. Tabi ki siyasi partilerin değişik konularda değişik fikirleri olacaktır. Bu değişik fikirleri birbirleri ile tartışarak yaşama geçirmeye çalışacaklardır. Ama anlaşılan artık herkes, Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü, devletin biriliği ve bütünlüğü konusunda aynı fikirde ve bunu korumada kararlı gözüküyor. Bu da iyi bir şeydir" dedi.
FETÖ tasfiye edilirken TSK korunmalıdır
Darbe girişimi ve demokrasi nöbetlerini de değerlendiren Özdağ, "Askeri üniforma giymiş kişilerin gerçekleştirmeye çalıştığı bu darbeye karşı olağan üstü etkili bir direnç göstererek, bu darbe girişimini başarısızlığa mahkum ettiler. Bu Türk milleti ve Türk devleti adına övünç meselesidir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
15 Temmuz sonrası hızla belirli kararlar alınıp uygulanmaya başlandığını belirten Özdağ, alınan kararlar konusunda ise "Bu kararların içinden çok doğrun olanlar var. Doğru olup da yeterli olmayan kararlar var. Ve ayrıca yanlış olan kararlar var. Doğru karar; devlet mekanizmasını ekonomide, eğitimde özellikle silahlı kuvvetler başta olmak üzere yapılan FETÖ'cü tasfiyesidir. Bunun hızla devam ettirilmesi gerekiyor. Daha gereken sayıda FETÖ'cüye ulaşılmış ve tasfiye edilmiş değildir. Özellikle silahlı kuvvetlerde daha çok sayıda bu terör örgütüne üye olan subay ve astsubay olduğuna dair uzman çevrelerden yoğun bilgi geliyor. Bunların tamamının Türk ordusu dışına atılması, silahtan arındırılması gerekiyor. Tabi bu doğru olmakla beraber yanlış olan Türk Silahlı Kuvvetlerini dört parçaya bölen Genelkurmay Başkanlığını Başbakanlığa bağlayan, Jandarmayı İçişlerine bağlayan, Savunma Bakanlığına Kuvvet komutanlıklarına bağlayan ve GATA'yı da Sağlık Bakanlığına bağlayan 669 sayılı kanun hükmünde kararname, yanlış bir karar oldu. Hükümet yetkilileri de sürekli bununla darbeyi engellemeyi hedeflediğini söylüyor. Ama Türk Silahlı Kuvvetlerini yeniden şekillendirirken, yapılması gereken ilk şey Türkiye'nin güvenliğini sağlayacak bir orduyu muhafaza etmektir. Türkiye'nin güvenliğini sağlayacak bir orduyu muhafaza etmezseniz darbeyi engellemeye yönelik kurguladığınız çabalar hiçbir sonuç vermez. Aksine Türkiye'nin savaşta yenilmesini sağlar. O zaman iktidarınızı korumanız mümkün olmaz" dedi.
İktidara "Ordu" uyarısı
Ordu konusunda uyarılarda bulunan Özdağ, "Bakın buradan uyarıda bulunmak istiyorum iktidara. Cumhurbaşkanı, "Fetullah terör örgütü hususunda yanıldım. Özür diliyorum" dedi. Silahlı kuvvetler de sözde reformlar eğer yanılmışsa ki yanıldığı kesin. Bu yanılgının ortaya çıkması Türkiye'nin bir savaş kaybetmesinden sonra olur. O zaman kalkıp özür bile dileyemezsin milletten. Ben hala vaktin çok geç olduğunu düşünmüyorum. Bunu birlikte düzeltebiliriz. Yani iktidar ve muhalefet bu konuda birlikte çalışıp doğru adımlar atabilirler. Hemen bu adımların atılması gerekir" şeklinde konuştu.
Tasfiye ve tehlikeli atamalar
FETÖ ile bağlantılı olarak yapılan tasfiyeler ve atamalar hakkında da uyarıda bulunan Özdağ, "FETÖ Türk devleti ve toplumu içerisinde düşünülenin ötesinde nüfus etmiş bir yapıya sahip. Bir taraftan bakıyorsunuz tasfiyeler var, bir taraftan da yeni atamalar var. FETÖ'cü olduğu kesin olan isimler, şuan üst makamlara geliyorlar. Doğrusu bunu hayretle karşılıyorum. Bu sadece benim görüşüm değil Ak Partili milletvekillerinde benim gibi düşündüğünü görüyorum. Bu konu da açıklamalar yapıyor. "Bu tür atamalar olmamalı" diye. Buna rağmen bu atamalar oluyor. Türkiye tarihinin en büyük travmasını yaşadı. Şimdi bu travma içerisinde yolunu bulmaya çalışıyor. Yolunu bulmaya çalışırken doğrular, yanlışlar, eksikler bir arada yapılıyor. Bunlardan kurtulmanın yolu iktidarın ben her şeyi bilirim mantığını bir tarafa terk edip, nasıl son 15-20 günde Türkiye'de muhalefetin yaşadığını hatırladı ise devlet yönetiminde de muhalefetten yapıcı eleştiriler teklifler almalı, onları dinlemeyi veya bir bölümünü hayata geçirmeyi bilmelidir" diye konuştu
İHA