Milas Bozalan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bozalan köyü son dakika gelişmeleri, Bozalan köyüne özgü yemekler, Milas Bozalan köyünün tarihi, Bozalan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bozalan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Bozalan , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bozalan Köyü Resimleri ve Bozalan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Bozalan Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?
Bozalan , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.
Mahallenin ismi bölgede hüküm sürmüş olan; KODAPA UYGARLIĞI'ndan türetilmiştir. Köy, tahrip edilmiş ve arkeoğolojik açıdan ihmal edilmiş olmasına rağmen değerli antik kalıntılara ev sahipliği yapmaktadır. Bu kalıntılar taplanırsa büyük bir uygarlığın burada yüzyıllar boyunca konukluk ettiğini öğrenmek mümkün olabilecektir.
Bozalan, halıcılığı ile ünlü bir mahalledir. Kök boya renk ve desenleri önemlidir. BOZALAN HALISI; ünü ülke sınırlarının dışına çıkmış, oldukça önemli bir lokal el sanatı örneğidir ve halen orijinalliğini kaybetmeden günümüze kadar gelen teknik, hammadde ve motiflerle, tamamen el sanatı olarak üretilmektedir. Bu alanda İlçe Milas Kaymakamlığı ve Köy Muhtarlığı tarafından tescil ettirilerek halı üretimi ve halıcılık bir merkez etrafında toplanmıştır.
Muğla iline 122, Milas ilçesine 53 km uzaklıktadır. Bozalan, dağ ve oman mahallesidir. Köy bir orman mahallesi olup oldukça yoğun kızılçam, zeytin, keçiboynuzu (harnup), sakız (çetirmek), pınar ve yöreye özgü daha birçok çeşitli bitkisel popülasyona ev sahiliği yapmaktadır.
Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Yıllara göre mahalle nüfus verileri
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa ve halıcılığa dayalıdır. Köy, halıcılığı ile ünlü olduğu kadar zeytin ve zeytin yağı, bal ve arı ürünleri, kekik, defne, elma çayı (lokal adıyla 'elmakekik') ile de adından söz ettirir.
Mahallede,ilköğretim okulu vardır ayrıca taşımalı eğitimden de yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik, sabit telefon ve internet vardır.
Mahalleye ulaşım Milas-Ören üzerinden ve Bodrum-Mumcular üzerinden sağlanmaktadır. Eskiden mahallenin yolu şu an trafiğe kapalı olan ve kullanılmayan taş döşemeli Geren (Çelen) mevkiine çıkan yol iken, o yıllarda muhtarlık görevini yürüten M.Halil YILMAZ' ın katkı ve çabalarıyla bugünkü güzergahına kavuşmuştur. Köy yolu asfalt olup; şu an bakım gerektirmektedir.