Göçmenlerin sanatsal araçlar ve eğitimle topluma dahil edilmesi amacıyla, 9 ülkeden 32 üniversite öğrencisi özel proje geliştirdi.
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve gençlik programı olan Erasmus+ programı tarafından hibelenen proje ile ilgili çalışma yapmak için Çeşme Alaçatı'ya gelen üniversite öğrencileri, 29 Kasım tarihine kadar çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirecek. Bulgaristan, Birleşik Krallık, Estonya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Romanya, Polonya, Yunanistan ve Türkiye'den gelen 32 katılımcı ile gerçekleştirilen proje kapsamında, yerel halk ile göçmenlerin Türkiye'deki durumu hakkında röportaj yaptı, Çeşme'de İmece İnsiyatifi Derneğini ziyaret etti ve gençlerin farkındalık kazanmasını sağlayacak atölye çalışmaları düzenledi.
Farklı kültürlerin bir arada bulunması ile kültürler arası iletişim ve diyalog sağlanırken, projeye katılan öğrenciler cumartesi günü dans, tiyatro ve fotoğraf sanatını teşvik etmek için yerel halka açık bir gösteri sundu. 9 ülkeden gelen öğrenciler, proje kapsamında kazandıkları deneyim ve tecrübelerini kendi ülkelerinde kullanmak için ortak bir kampanya da hazırladı. Uluslararası eğitimler, Eğitmen ve Danışman Zekeriya Dündar ile Türkiye Ulusal Ajansı Eğitmeni Özgür Nuri Demir tarafından verilirken, projenin koordinasyonunu sağlayan Umut Saşmaz ve Denizhan Saşmaz da, katılımcıların hem Türk kültürünü tanımaları hem de öğrenme ortamının sunulması için çalışmalar yaptı.
Çeşme'deki İmece İnsiyatifi Derneğini de ziyaret eden öğrenciler, derneğin İzmir ve çevresinde yaptığı çalışmaları desteklemek ve iş birliği geliştirmek için anlaştı. Bu kapsamda öğrenciler, göçmen ailelerin yaptıkları çanta ve tişörtlerin satılmasını sağlamak için kendi ülkelerinde çaba gösterecek.
İHA