Muş Donatım köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Donatım köyü son dakika gelişmeleri, Donatım köyüne özgü yemekler, Muş Donatım köyünün tarihi, Donatım köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Donatım köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Donatım, Muş ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Donatım Köyü Resimleri ve Donatım köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Muş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Muş Donatım Arası Kaç Km? Muş Hava Durumu? Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlu iseniz Muş Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlu Ünlüler arasında Muş Donatım Köyünde doğan biri var mı? Muş Doğumlu Ünlüler Kimler?
Donatım, Muş ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köy muş il merkezine 5 km uzaktadır muş ilini aynı zaman da tepeden görme imkânına sahip en yüksek tepede kuruludur sağımızda KEPENEK solumuzda SOGUCAK bulunmaktadır köyün geçmişi urartuların haspet kalesine geçişi icin atlı süvarilerinin geçiş güzergehıdır yamacımızda bulunan papaz okulu denilen arak kilisesi de ayrı zenginliğimiz dir.Ayrıca köyün üç çeşmesi bulunup bu çeşmeler eskiden muşta yaşayan ermeni kökenli kişiler tarafından yapıldığı bilinmektedir.Çeşmelerin adı köyün batı tarafından girişinde kaniya dere(kilise çeşmesi) köyün içinde kaniya cami ye (cami çeşmesi)ve doğu tarafından girişte de kaniya mezın (büyük çeşme isimli çeşmeleri) dır Geniş muş ovasına karşı huşu içinde izleyebileceğiniz bir ova manzarası bulunmaktadır.Daha önce sahip olduğu
Coğrafik olarak kuzeyinde muş ovası güneyinde dağlar doğusunda kepenek köyü batısıdna ise muş merkez bulunmaktadır. Dağ eteğine kurulu bir köy olup ovaya göre daha yüksekte bulunmaktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.tarımsal olarak tütün şeker pancarı sebze çeşitleri yetiştirilmektedir. Hayvansal olarak küçük baş(koyun)büyük baş(inek) yetiştirilir. hayvansal ürünler köyde üretilip şehirde satılır. köy halkı büyük birçoğunlukla şehir merkezindeki küçük işletmelerde çalışırlar.özellikle Terzi ve Lokantacılık mesleği halk arasında en çok bilinen ve yapılan mesleklerdir.
Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi VARDIR kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.