Nazım Hikmet Kongre Ve Sanat Merkezi’nde 29 Ekim Coşkusu

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bizim cumhuriyetimiz başka cumhuriyetlere benzemez. Bizim cumhuriyetimiz Irak, İran, Libya Cumhuriyeti ya da muz...

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bizim cumhuriyetimiz başka cumhuriyetlere benzemez. Bizim cumhuriyetimiz Irak, İran, Libya Cumhuriyeti ya da muz cumhuriyeti değil, eşit yurttaşlık ilkesine dayalı Atatürk Cumhuriyeti ve sonsuza kadar da öyle kalacak" dedi.

Yenimahalle'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Başkent Ankara ve Atatürk" beste yarışmasının finali ve Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan Cumhuriyet konseriyle kutlandı. Atatürk'ün sevdiği şarkıların söylendiği gecede, yeni bestelenen eserler de konukların beğenisine sunuldu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, cumhuriyetin misakı milli sınırları içinde eşit ve kardeşçe yaşamanın tek yolu olduğunu belirterek, "Birlikte farklılıklarımızı zenginlik sayarak kardeşçe yaşamak istiyorsak cumhuriyetten ve Atatürk ilkelerinden başka yolumuz yok" dedi.

"Bizim tutkalımız cumhuriyettir"

"Birileri yeni rejim arayışı içinde olabilir, bu rejimi beğenmeyebilir ancak bizim tutkalımız cumhuriyettir" diyen Yaşar, "Hepimiz bugün eşit haklara sahipsek, çalışarak öğrenerek belirli noktalara gelebildiysek bunu cumhuriyete borçluyuz. Ben Yunan işgali yaşamış bir şehrimizin, Afyon'un bir köyünde doğdum. Bugün Başkentimiz Ankara'nın bir metropol ilçesinde belediye başkanlığı yapıyorum. Bunu cumhuriyet sayesinde yapabiliyorum. Herkesin kendi hayatı ile ilgili bunu düşünmesi lazım. Bizim cumhuriyetimiz başka cumhuriyetlere benzemez. Bizim cumhuriyetimiz Irak, İran, Libya Cumhuriyeti ya da muz cumhuriyeti değil, eşit yurttaşlık ilkesine dayalı Atatürk Cumhuriyeti ve sonsuza kadar da öyle kalacak" ifadelerini kullandı.

"Cumhuriyet aydınlık gelecek için bir yoldur"

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan ise, Ankara'nın başkent ilan edilmesinin bir anlamı olduğunu belirterek, "Büyük Önder; "Türk milletinin karakterine en uygun yönetim biçimi cumhuriyettir" diyor. Bu ifade öylesine söylenmiş bir ifade değil. Özellikle Başkent Ankara'nın cumhuriyetin kalbi olmasında da Ankara'mızın tarihinin apayrı bir yeri var. Çünkü bu topraklarda Ankara'da 14'üncü yüzyılda da bir cumhuriyet vardı. Bir kent devleti, bir ahi devleti bir nevi cumhuriyet idaresiyle yönetiliyordu. Cumhuriyetin, yeni yönetim biçiminin, yeni rejimin en iyi içselleştireceği, en iyi kabul göreceği ve en iyi korunup, geliştirileceği yeşertilip büyütülebileceği yerdir Ankara. Öyle bir tarihi dokusu vardır, öyle bir sosyolojik dokusu vardır. Hem Ankara'mızın Başkent seçilmesi hem de cumhuriyetin ilanı tamamen tarihimizle, kültürümüzle ve tüm jeostratejik nedenlerle son derece bilimseldir" şeklinde konuştu.

Ödüller sahiplerini buldu

Gecede, finale kalan 11 şarkının sahiplerine, jüri üyelerine ve yarışma koordinatörü Naci Tunçel'e çiçek ve plaketleri verildi. Yarışmada dereceye giren şarkıların bestekar, güftekar ve solistleri ise gecede ödüllerini Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar ve Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Özaslan'ın elinden aldı. Program tüm konukların 10. Yıl Marşını hep beraber söylemesiyle son buldu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.