Neü’de 14 Mart Tıp Bayramı’nda Mazlumlara Karşı Duyarsız Kalan Dünya Eleştirildi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesinde 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesinde 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı.

Prof. Dr. Asım Duman Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Önder Kutlu, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Özdemir, Meram Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Tekin, öğretim üyeleri, doktorlar ve tıp öğrencileri ile aileler katıldı.

- Yeni hastanenin müjdesi verildi -

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Celalettin Vatansev Konyalılar için önemli bir müjde verdi. "Fakülte bu yılın son çeyreğinde yeni yerine taşınacaktır. Böylece hem bölgemize kaliteli ve bilimsel bir sağlık hizmeti vermiş olacağız hem de akademisyenler, hastaların dokümanlarından bilimsel çalışmalar yapabilecek" diyen Vatansev ülke gündemiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 70 düvel dahi Türkiye'nin üzerine gelse milletin yılmayacağını vurgulayan Vatansev, devletimizin dimdik ayakta duracağını belirtti.

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca ise konuşmasında, ülkemizin ve dünyanın oldukça önemli günlerden geçtiğini söyledi. Karaca, "Bu durum çerçevesinde biz hekimlere de ayrı görevler düşüyor. Sıkıntıların olduğu yerde hekim olmak zorunda. Gerek savaş hallerinde gerekse psikolojinin bozulduğu ortamlarda hekim mutlaka orada var. Hekim çelikten bir psikolojiyle o ortamda varlığını devam ettirmek zorunda" dedi.

"G20 ülkeleri insanlığını kaybetse de biz mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz"

Almanya'da G20 zirvesinin alt komisyonunda Science 20 (S20) komisyon toplantısında Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur ile beraber Türkiye'yi temsil ettiklerini hatırlatan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, sağlıkla ilgili dünyanın sorunlarının liderlere iletilmesi için bir metin hazırladıklarını söyledi. "Göçlerden savaşlara, açlıktan susuzluğa, ekolojik dengenin bozulmasından tıp eğitimine kadar birçok alanı kapsayan bu metnin önümüzdeki hafta Almanya Başbakanı Dr. Angela Merkel'e teslimi gerçekleşecek. Merkel de bunu dünya liderlerine paylaşarak imzaya açmış olacak. Bu süreçte G20 ülkeleriyle yapmış olduğumuz toplantıda gördük ki, mazlumun, acı çekenin, ekmek - doktor bulamayanın, hastaneye gidemeden can verenin dostu yok. G20 ülkeleri kendi menfaatleri içerisinde ilaç sanayiini yeni teknolojileri konuşuyorlar ama insanlığı kaybetmişler. Sınır anlaşmazlığı göçler ve savaşlar nedeniyle oluşan göçmenlerin sağlık sorunlarını yazdırabilmek için vermiş olduğumuz mücadele yaklaşık 1 saat sürdü. 20 ülkenin temsilcilerine sorunları teker teker anlattık" diyen Prof. Dr. Şeker bu kadar gelişmiş ülke tanımına girmiş olan bu topluluğun vicdanının körelmiş olduğunu gördüğünü ve bu durumun kendisini yaraladığını belirtti. Şeker Türkiye'nin insana hizmet etmeye, çevreyi korumaya devam edeceğini de vurguladı.

Konuşmaların ardından tıp öğrencilerinin konseri büyük beğeni ile izlendi. Başarılı bilimsel faaliyet gösteren öğretim üyelerinin ödüllendirilmesi ve akademik giysi töreni ile program sona erdi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.