Nusaybin Gürün köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gürün köyü son dakika gelişmeleri, Gürün köyüne özgü yemekler, Nusaybin Gürün köyünün tarihi, Gürün köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gürün köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Gürün , Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gürün köyü resimleri ve Gürün köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Nusaybin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Nusaybin Mardin Arası Kaç Km? Nusaybin Hava Durumu? Nusaybin Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Nusaybin Gürün Köyünde doğan biri var mı? Nusaybin Doğumlu Ünlüler Kimler?
Gürün, Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir mahalledir.Gürün mahallesi Nusaybin İlçesinin en eski köylerinden biridir.Köy, HAVARKEN AŞİRETİNİN BUNİSRE KOLUNA mensuptur. 1950 yılında açılan ilkokulunun eski binası 1954 yılında tamamlandı, yakın bir geçmişte yıkıldı ve yenisi yapıldı. Yöredeki geçmiş uygarlıkların izlerini burada bulmak mümkündür. Mahallenin etrafında bulunan tarihi kalıntılar tarihçiler ve diğer kurumlar tarafından henüz araştırılmamıştır. Bu kalıntılardan hareketle mahallenin geçmişi çok eski zamanlara dayandığı varsayılır.Mardin il merkezine 60 km, Nusaybin ilçesine 5 km uzaklıktadır. Köy dağlık bir yerde kurulmasına rağmen Nevale Sisebane ovasına hakim konumdadır. Mahallede birçok mağara bulunmaktadır. Dağlık bir alanda olması nedeniyle, birçok bitki yetişmektedir. Mahallenin yanından Çağ-Çağ çayı geçmektedir. Köy hakim bir dağın tepesinde kurulmuştur. Eskiden mahallenin suyla çalışan un değirmenleri vardı. Mahalleden Nusaybin ile Suriye'deki Kamışlı şehirleri açık olarak görülmektedir. Gürün'deki arazilerin büyük kısmı suludur. Bu nedenle çok çeşitli meyve ve sebze yetiştirilmektedir ve köy bu ürünler için bilinir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallenin arazileri Çağ-Çağ suyu ile sulanmaktadır. Sulu tarımda yöreye özgü olan Teraki'nin (tüysüz şeftali) birçok çeşidi yetiştirilmektedir. Mahallede teraki, şeftali, üzüm, nar, incir, ceviz, ayva, erik, elma, armut gibi meyveler yanında domates, biber, salatalık, patlıcan, kabak gibi sebzeler de yetiştirilmektedir. Doğal ortamda yetiştirilen Gürün Mahallesinin sebze ve meyveleri yörede aranılan tatlardır.Mahallede, ilköğretim okuluvardır ve kullanılmaktadır(5.sınıfa kadar) Mahallenin içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.