Ödeme Teknolojilerinin Ortak Dili Iot Olacak

Nesnelerin İnterneti (IoT) ile birlikte çağ atladığını belirten Paynet CMO’su Serra Yılmaz: “Makineler kendi aralarında konuşmaya başladı ve tahsilat yapan tüm şirketler bu yeni dili öğrenmek zorunda!”

İş dünyasında dijital dönüşümün Nesnelerin İnterneti (IoT) ile birlikte çağ atladığını belirten Paynet CMO’su Serra Yılmaz: “Makineler kendi aralarında konuşmaya başladı ve tahsilat yapan tüm şirketler bu yeni dili öğrenmek zorunda!”

Nesnelerin İnterneti, akıllı cihazları internetin en yeni sakinleri haline getirdi. Akıllı telefonlarla başlayıp, giyilebilir teknolojilere ve günlük eşyalara kadar uzanan bu dev haberleşme ağının birkaç yıl içinde 20 ile 40 milyar arası makineyi kapsaması bekleniyor. Makinelerin, insana ihtiyaç kalmadan birbiriyle haberleşebilmesinin, başta FinTech ve ödeme teknolojileri olmak üzere birçok alanda yeni ufuklar çizdiğini kaydeden Paynet CMO’su Serra Yılmaz, dijital dönüşümde çağ atlamak isteyen şirketlerin Nesnelerin İnterneti trendine ayak uydurmak durumunda olduğunu kaydetti. IoT sayesinde makinelerin kendi aralarında konuşmayı öğrendiğini belirten Yılmaz, “Nesnelerin İnterneti ile akıllı telefonlar, giyebilir teknolojiler ve hatta akıllı otomobiller için ortak bir dil oluşuyor. Tüm bu akıllı cihazlar internet üzerinden birbiriyle iletişim kurmaya başladı. Dijital dönüşümde ERP ve buluttan sonraki bu büyük devrimin ezber bozan etkilerini önümüzdeki yıllarda çok daha net göreceğiz.” diye açıkladı. Yarının ödeme trendlerinin, milenyum ve Z kuşağının beklentilerine göre şekilleneceğine dikkat çeken Yılmaz, dijital dönüşümde geleceği hedefleyen şirketlerin, IoT destekli çözümlerle bugünden tanışması gerektiğini vurguladı.

AKILLI TELEFONLAR loT SAYESİNDE TAHSİLAT CİHAZINA DÖNÜŞÜYOR

Sahip oldukları gelişmiş haberleşme ve görüntüleme teknolojileri sayesinde akıllı telefonların Nesnelerin İnterneti için bir merkez görevi üstlendiğini dile getiren Serra Yılmaz, yeni nesil dijital dönüşüm çözümleri sayesinde bu cihazların sadece ödeme yaparken değil, ödeme alırken de kullanılabildiğini hatırlattı. IoT’nin gücüyle, işletmeler için dijital dönüşümü hızlandıran servisler arasında, akıllı telefonları mobil tahsilat cihazına dönüştüren Paynet CepPOS uygulaması dikkat çekiyor. Sadece akıllı telefonun sahip olduğu teknolojileri kullanarak tahsilat yapabilen Paynet CepPOS, kredi kartı veya banka kartından ödeme almak için ayrı bir POS cihazı kullanma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Tüm bankaların kartlarıyla uyumlu çalışan CepPOS’u kullanan işletmeler, şirketleri her bankayla tek tek anlaşma yapma zahmetinden kurtarıyor. TCMB lisanslı ve PCI-DSS 1. seviye sertifikasına sahip Paynet Ödeme Hizmetleri altyapısıyla çalışan CepPOS, elle bilgi girişinin yanı sıra akıllı telefonun kart tarama ve temassız işlem fonksiyonlarını kullanarak da ödemenin kolayca tamamlanmasına imkan tanıyor.

YÜZ TANIMA ÖZELLİĞİ

Finansal teknolojilerde verimliliği ve çeşitliliği yeni bir boyuta taşıyan Nesnelerin İnterneti ile birlikte, akıllı cihazların sahip olduğu iletişim yöntemleri tüketiciye daha sorunsuz ve daha zengin bir alışveriş deneyimi sunmakta kullanılabiliyor. IoT trendine paralel olarak yaygınlaşan NFC ve temassız ödeme özellikleri, ödemelerin mağazalarda da akıllı telefon veya diğer akıllı cihazlarla gerçekleştirilmesini kolaylaştırıyor. Yeni nesil cihazlarda yer alan yüz tanıma ve parmak iziyle doğrulama gibi dahili güvenlik özellikleri, her bir ödemenin çok daha zahmetsiz gerçekleştirilmesini sağlıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

WhatsApp’a Yapay Zekâlı Sohbet Özelliği Geliyor
Autify, Zenes Adlı Yapay Zeka Ajanını Yazılım Kalite Güvencesi İçin Tanıttı
Arc Browser Yeni Canlı Takvim Düğmesi Özelliğini Tanıttı
Meta Avrupa'da Veri Kullanımını Durduruyor: Düzenleyici Baskılarla Karşı Karşıya
Brave Tarayıcı, Leo AI Asistanını Kendi Arama Sonuçlarıyla Entegre