Kıyıboyu, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kıyıboyu Köyü Resimleri ve kıyıboyu videosu sizin de ilginizi çekebilir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Kıyıboyu Köyünde doğan biri var mı? Of Doğumlu Ünlüler Kimler?
Of Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Of Trabzon Arası Kaç Km? Of Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Of Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle
Kıyıboyu, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin adı mahallesin sahibinin soyadından gelir. Burada yaşayan ve yaşamaya devam eden Kolenoğlu ailesinden gelmektedir.
Eski ismi Kolenli, yeni ismi ise Kıyıboyu'dur. Türkçede kolen kelimesinin bir anlamı bulunmamakla beraber KARAÇAY-MALKARCA dilinde “alacalı” demektir. Adigece “kolen” kelimesi Karaçay-Malkarca “kolan” kelimesinden gelmektedir. “Kolan” sözünün eski Türkçede bulunduğunu şöyle ispat edebiliriz: Eski Çin kaynakları M.S. 4. yüzyılda Altay’da yaşayan Toba Türklerinin “Holan” adlı bir kabilesinden söz etmektedirler ve “Holan” adının alacalı, benekli anlamına geldiğini belirtmektedirler.
Mahallenin gelenek ve görenekleri Osmanlı kültürüne dayanmaktadır. Yemekler bakımından ise öz Karadeniz yemekleri mevcuttur. Lahana vurma, guliya (lahana haşlama), lahana sarma, kabak malezi (fasulyeli veya süt ile yapılabilir), hamsi, patiska yemeği (fasulye kabuklarından yapılır), fasulye turşusu, bezirkenaşı (mısır ekmeğiyle suda turşu veya peynirle yapılır), çumur (mısır ekmeği ile peynir ve tereyağı karıştırılarak yapılır), kavut (kavrulmuş buğday unu, tereyağlı şeker şörbeti ile yapılır) öz Karadeniz yemekleri arasında sayılabilir.
Of ilçe belediyesiyle sınırdır. Bir tarafında Of, diğer tarafında ise Kıyıcık belediyeleri arasında kalır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır.
PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Elektrik ve sabit telefon vardır.