Hayatın her alanında kendinizi iyileştirmenizi sağlayarak başarılı olmak için psikolojik açıdan güçlü olmanın gerekliliğine vurgu yapan İyi Yaşam Uzmanı ve Nefes Terapisti Merva Onur, öfke kontrolünün çocukluk çağından başladığına, çocuklukta yaşanan travmaların ve yanlış tutumların kişinin sinirlendiği zaman kontrolünü kaybetmesine neden olduğuna dikkat çekti.
Daha çocukluk çağında veya yaşadığımız hayat süresince içimize attığımız, biriktirdiğimiz travmaların toksik enerji olarak hücrelere yerleştiğine değinen Merva Onur, geçmişte saklanan duyguların kalıntıları ile hücrelerde bırakılan negatif enerjilerin de zamanı gelince dışavurum gerçekleştirerek öfke patlamalarına neden olduğunu da sözlerine ekliyor.
Öfke Patlamalarının Önüne Geçilebilir
Merva Onur, “Bireyler, öfke patlamalarının önüne geçmek için nefes çalışmaları ile bilinci rahatlatacak düzenli uygulamalar gerçekleştirerek bu ayaklanmalarından kendilerini arındırmalı. Öfke durumunda vücudumuz bazı reaksiyonlar gösterir. Öncelikle öfkelenildiği zaman kan basıncı artar. Kalp atışları hızlanır. Nefes alıp vermede düzensizlik görülebilir, kesik kesik nefes alma durumu oluşabilir. Öfkeli insanda titreme gibi fiziksel belirtiler de meydana gelebilir. Vücudumuzda olanları fark ettiğimiz ilk anda kalp atışımızı düzenlemek için derin nefes almaya çalışarak öfke patlamalarının önüne geçmeyi sağlayabiliriz. Sağlıklı ve güçlü kalabilmek için, hücrelerimizi doğru nefes teknikleri ile nasıl yenilememiz gerektiğini, hücrelerimize pozitif enerji göndererek olumsuz anlardan nasıl uzaklaşabileceğimizi GEA Akademi olarak düzenlediğimiz eğitim programları ile aktarıyoruz. Gerçekleştirilen nefes terapisi eğitimleri, güçlü bir enerji kaynağı olan öfkenin kontrol altına alınması, bu gücün şiddete dönüşmesine engel olmanın yanı sıra öfkenin yıkıcı değil yapıcı bir enerjiye dönüştürülmesi ile bilinç sağlımızı korumamıza yardımcı oluyor” dedi.