Öğrenciler Çöplerini Üzerlerinde Biriktiriyor

Düzce'de Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali için performans yapan öğrenciler, üzerlerine giydikleri elbiseye diktikleri ceplere günlük çöplerini koyarak...

Düzce'de Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali için performans yapan öğrenciler, üzerlerine giydikleri elbiseye diktikleri ceplere günlük çöplerini koyarak biriktirdiler. Ayaklı çöplüğe dönen öğrencileri görenler ise çarpıcı tablo ile karşılaştılar. Film festivali için yediklerini içtiklerini biriktiren öğrenciler, günde ne kadar çöp ürettiklerini ise canlı olarak gördüler.

TEMA Vakfının Türkiye'nin 20 ilinde aynı anda başlattığı "Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali" için performans hazırlayan Düzce Bilim Sanat Merkezi öğrencileri, farklı bir bakış açısıyla bir insanın bir günde ürettiği çöpleri gözler önüne serdiler.

Merkezin Görsel Sanatlar Öğretmeni Nurhan Köroğlu'nun önderliğinde özel kıyafetler hazırlayan öğrenciler, yedikleri, içtikleri ürünlerin ambalajlarını, kullandıkları kağıt mendil gibi günlük ürettikleri çöpleri şeffaf ceplerde biriktirdiler. 2 hafta boyunca çöplerini biriktiren öğrenciler, bu sayede hem kendileri hem de çevrelerindeki insanlara bir kişinin bir günde ne kadar çöp ürettiğini gösterme imkanı da buldular.

Hazırladıkları performans hakkında bilgi veren Merkezin Görsel Sanatlar Öğretmeni Nurhan Köroğlu, amacın farkındalığı arttırmak olduğunu söylerken, doğaya ne kadar zarar verildiğini bu sayede daha iyi gösterdiklerini belirtti.

Nurhan Köroğlu, "Sürdürülebilir yaşam film festivali eş zamanlı olarak Türkiye'nin 20 ilinde gerçekleştiriliyor. Bizde bu festivale Düzce Bilim Sanat Merkezi olarak katkıda bulunmak istedik. Bizde öğrencilerimizle birlikte tükettiğimiz ürünlerin atıklarını vücutlarımızda, yaptığımız özel kıyafetlere diktiğimiz ceplerde biriktirdik. Bununla ilgili olarak videolar çektik ve bunu ayrıca canlı performansla izleyicilere gösterelim istedik. Amacımız burada insanların farkındalığını artırmak. Doğaya ne kadar zarar verdiğimizi, Birey olarak ne kadar fazla yaptığımızı ve ne kadarını engelleyebilirizi insanlara göstermekti. İnsanların algılarını farklı yöne çekerek farkındalık oluşturmak için böyle bir performans yaptık. Çevremizde bizi gören insanlar neden böyle bir şey yaptığımızı soruyorlar. Bu performansla aslında farkında olmadan ne kadar çöp çıkarttığımızı da hem görmüş hem de etrafımıza göstermiş olduk" dedi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları