Öğretmen İş Bırakma Eylemi Yaparsa Ne Olur ?

Türkiye’nin daha çok yerel hizmetler, son yıllarda ise sağlık alanında gördüğü iş bırakma eylemlerine “eğitim” sektörü de katıldı.

Türkiye’nin daha çok yerel hizmetler, son yıllarda ise sağlık alanında gördüğü iş bırakma eylemlerine “eğitim” sektörü de katıldı. “Öğretmen İş Bırakma Eylemi Yaparsa Ne Olur?” sorusunun yanıtını veren eğitim sendikaları, 2 Kasım 2022 tarihinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.

Eylem sürecini Eğitim-İş Sendikası duyurdu. Öğretmenlik Meslek Kanunu ve eğitimde yaşanan sorunlara karşı, 14 eğitim sendikasının genel başkan ve yöneticileri, Başkent Öğretmenevi’nde bir araya geldi. Toplantıya Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Genel Mali Sekreteri Hüseyin Selçuk ve Genel Örgütlenme Sekreteri Şenol Eyüboğlu’nun bulunduğu toplantıya Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Teç-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Eğitim Gücü-Sen, Anadolu Eğitim Sendikası, Özgür Eğitim-Sen, Eğitim Hak-Sen, Eksen Eğitim-Sen, İdeal Eğitim-Sen, Eğitim Söz-Sen, Eğitimde Birlik-Sen, Eşit Haklar Sendikası, TÖB-Sen sendikalarının yöneticileri de katıldı. Toplantı sonucunda bir tutanak imzalandı. Eylemlilik sürecinin de yer aldığı tutanak şöyle

Öğretmen İş Bırakma Eylemi

Bunlar Yapılmazsa Öğretmen İş Bırakma Eylemi Gerçek Olacak !

14 EKİM 2022 BAŞKENT ÖĞRETMENEVİ
EĞİTİM SENDİKALARININ BÜYÜK BULUŞMASI KARAR TUTANAĞI

19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak kariyer basamakları sınavının derhal iptal edilmesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, TBMM’de ivedilikle ele alınarak yeni bir meslek kanununun tüm eğitim sendikalarının ve öğretmenlerin görüşleri alınarak düzenlenmesi acil talebimizdir.

Eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi sağlanmalıdır.

Tüm eğitim çalışanlarının yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışına ilişkin düzenlemeler yapılmalı ve 1. dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmelidir.

Eşit işe eşit ücret ilkesine uygun olarak farklı ücret ve istihdam şekillerine son verilmeli, kadrolu güvenceli istihdam sağlanmalıdır.

Kamuda mülakat uygulamasına son verilmelidir.

Tüm eğitim çalışanlarına sosyal devlet ilkesi gereği ayrım yapılmaksızın; giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı ve aile çocuk yardımı tutarları iyileştirilmeli, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmelidir.

Öğrencilerimizin en temel hakkı olan eğitim, barınma ve beslenme hakları, sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesine alınmalı ve kamusal eğitim sağlanmalıdır.

Bu taleplere ilişkin düzenlemelerin yapılmaması halinde:

1- 26, 27, 28 Ekim 2022 tarihlerinde iş yerlerinde kokart takılması,
2- 26 Ekim 2022 tarihinde, ilk teneffüs saatinde, öğretmenler odasında ortak bildiri metninin okunması,
3- Bu talep ve uyarılara rağmen bir düzenleme yapılmaması halinde; 2 Kasım 2022 tarihinde tüm eğitim çalışanlarının katılımı ile bir günlük iş bırakma eylemi yapılması kararları sendika genel başkanlarınca imza altına alınmıştır. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak : Eğitim İş Sendikası 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

LinkedIn’ın Yeni AI Destekli İş Arama Koçu: Kariyerinizi Bir Adım Öteye Taşıyın
İzmir Ulamış Köyü’nde Devam Ediyor
WhatsApp’ın ‘Bir Kez Görüntüle’ Özelliği Artık Sesli Mesajlarda
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün Kutlanacak? 2024 Anneler Günü İçin Geri Sayım
Hemşireler Haftası: Sınırsız Şükran ve Minnettarlık