Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nce fen bilimleri, matematik ve bilişim teknolojileri alanlarında görev yapan öğretmenlere yönelik “Eğitimde İnovasyon İçin Tasarım Odaklı Düşünme” mesleki gelişim programı düzenlendi. Programa katılan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önemli mesajlar verdi.
Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Stanford ve Hacettepe Üniversiteleri işbirliği ve Nevzat Özgörkey Su Vakfı sponsorluğunda öğretmenlere yönelik olarak olarak düzenlenen “Eğitimde İnovasyon İçin Tasarım Odaklı Düşünme Mesleki Gelişim Programı”nın tanıtımı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katıldığı toplantı ile yapıldı. Tanıtım toplantısında katılımcılara hitap eden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “Tekrar temelli bir bakış açısı yerine, sürekli yeni ve karşılaşılmadık durumlarda nasıl bir tavır ve tutum takınacağımızın muhakkak suretle öğretmenlerimiz tarafından içselleştirilmesi lazım.” dedi.
MESELEMİZİN ÖĞRETMEN MESELESİ OLMASIDIR
Bakan Selçuk, eğitim konusunda yerel bir bakış açısıyla hareket etmediklerini belirterek, mesajı insan olan her meselenin evrensel bir çıkışa sahip olduğunu, daha sonra milletlere göre şekillendiğini ifade etti. Bu kapsamda ulusal ve uluslararası düzeydeki iş birliklerini önemsediklerini söyleyen Selçuk, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün öğretmenler için sürekli eğitim çalışması düzenlemesinin ayrı bir kıymeti bulunduğunu ifade etti. Selçuk, şöyle devam etti: “Çünkü hep ifade etmeye çalıştığım husus, meselemizin öğretmen meselesi olmasıdır. Çocuklar zaten hazırlar, onların hizmet içi eğitim alması gerekmiyor. Biz kendimizden başlayan bir süreci, sürekli tazelenme, yenilenme ve insanın hayvandan farklı olarak her an yeni ve farklı olanı tasavvur etme ve ortaya koyma edimini düşünmek durumundayız. Tekrar temelli bir bakış açısı yerine, sürekli yeni ve karşılaşılmadık durumlarda nasıl bir tavır ve tutum takınacağımızın muhakkak suretle öğretmenlerimiz tarafından içselleştirilmesi lazım.”