Olukçuluktan patentli 4 ürüne

7 yaşından bu yana buluşlar yapan 57 yaşındaki Kadir Çetin'in 4 patentli ürünü bulunuyor.

7 yaşından bu yana buluşlar yapan 57 yaşındaki Kadir Çetin'in 4 patentli ürünü bulunuyor. Birinin de hazırlık aşamasında olduğunu söyleyen Çetin, buluşlarını insanlara faydası olması için ürettiğini söylüyor.

Kadir Çetin, kendisinin 7 yaşından bu yana olukçuluk işleri ile uğraştığını ve zamanla gördüğü sorunları çözmek için yeni buluşlara merak saldığını anlatıyor. Çetin Havamatik, Menfezmatik, Kokumak ve Şeffaf Çatı Kapağı olmak üzere 4 ürününe patent aldığını ifade eden Çetin, ayrıca inşaat alanında kullanılmak üzere yeni bir buluş üzerinde çalıştığını da söyledi.

Havamatik ve menfezmatik

Kurduğu Mert Oluk firmasında, menfezmatik adını verdiği yeni buluşu ile Türkiye'de adını duyuran Çetin, buluşunu şöyle anlatıyor: "Yağmur olukları, saç trapez, kenet, yakalı oluk, toptan rüzgar gülleri, çatı çıkış kapağı ürünleri üzerine çalışırken menfezlerle ilgili sıkıntıları çözmek için menfezmatik adını verdiğimiz ürünü keşfettim. Bu alet, soğuk havanın doğalgaz menfezlerinden içeri girmesini engelliyor. Menfezmatik ayrıca mutfaktaki kötü kokuların da dışarı çıkmasını sağlıyor. Ev hanımları mutfakta doğalgaz menfezini kapatmak istiyorlar, menfezleri kapatmadıklarında ise soğuk geldiği için şikayetçi oluyorlar. Bunu nasıl çözerim diye düşünmeye başladım ve havamatiği ürettim. Sonra da bunu sadeleştirdim ve borusuz olan menfezmatiği geliştirdim. Bu alet dışarıdan gelen rüzgarı kesiyor ve mutfaktaki kökü kokuları da dışarı çıkarıyor" diye konuştu.

Kokumak adlı buluşu da var

Kadir Çetin, diğer buluşunu ise mutfaklardaki davlumbaz ve aspiratörlerden gelen kötü kokuları ortadan kaldırmak için geliştirdiğini dile getirdi. Çetin, "Bu ürün, bacalardan ve komşulardan gelen kötü kokuları önlemektedir. Ayrıca ürün böcek, sinek ve farelerin aspiratör içine gelmesine de engel oluyor" dedi.

Şeffaf çatı kapakları

Ayrıca 2003 yılında çatılarda bulunan çıkış kapaklarını üretmeye başladığını bunları şeffaf hale getirdiğini ifade eden Kadir Çetin, "Çatı girişlerinin hep karanlık olduğunu görüyorduk. Aydınlatmak için elektrik kullanılıyordu. Elektrik kullanılması halinde bazen yangın çıkabiliyordu, şeffaf kapaklar ile bu sorunu çözdük. Şimdi bu şeffaf kapak olmadan iskan vermiyorlar" diye konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları